KNSB beker: VAS weer in de eerste ronde uitgeschakeld

Een uitwedstrijd tegen PSV is voor Amsterdammers traditioneel lastig. VAS ging dan ook gewaarschuwd op bezoek bij de Puttense schaakvereniging PSV/ Dodo.
Op papier waren we licht favoriet. De bekerwedstrijden van VAS zijn echter vervloekt. Wie de archieven er op na slaat komt tot de ontdekking dat ons team de laatste jaren steeds met 2-2 wordt uitgeschakeld.
Victor Hendriks, Ed Baarslag, Morrison Lesger en Niels van Dam waren geselecteerd voor de missie. In deze volgorde namen ze plaats achter de borden in het speellokaal, gevestigd in de kerk van Putten. Een uitgelezen plek om de vloek te doorbreken.
Na een kleine twee uur spelen begint het er op te lijken dat de god ons niet gunstig gezind is. Niels had weliswaar een zeer prettige stelling, maar hij is de enige van de VAS spelers. Victor heeft een iets mindere stelling. Ed had aanvankelijk een sterk initiatief in ruil voor punten. Alleen was van dat initiatief weinig meer over. Morrison stond in de verdrukking.
Victor won nadat hij zich had terug gevochten in de partij. Ed miste vlak voor het einde nog een onverwachte kans op remise en Morrison ging ook onderuit. Niels trok zijn voordeel over de streep en zo stond het na ruim 3 uur spelen toch weer 2-2.
Bij de KNSB Cup wordt er dan gevluggerd. Morrison blunderde en verloor snel. Ed nam revanche en trok de stand weer gelijk. Niels won weer overtuigend. Dus lag alle druk op Victor. Bij een gelijkspel zou de tegenstander verder bekeren omdat het vierde bord van de partijen met reguliere speeltijd dan zou afvallen. In een iets minder materieel gelijk eindspel speelde Victor te actief in plaats van te stutten. De Puttense opponent won materiaal en de partij.
Hoe is het mogelijk weer met 2-2 uitgeschakeld. We dropen enigszins met de staart tussen de benen af. Wie helpen volgend jaar de vloek te doorbreken?