Slotronde Hoofdklasse – VAS C1 kampioen!

P1360225.JPG

Team VAS C1 met Khoi (m), Charles (r) en Rufus. David was ziek.

De finale in de Hoofdklasse C vond een week later plaats op verzoek van Almere dat grote moeite had een tweede team bijeen te krijgen. Op het laatste moment kregen wij toch ook nog een uitvaller: David (vierde bord eerste team) bleek ziek. Rafael uit het tweede team nam zijn plaats in, en Jay verving Rafael op bord vier in VAS C2.

Wat was het spannend!

VAS C2 kon nog tweede of derde worden, VAS C1 nog eerste, tweede of derde, net als Almere C1, en Almere C2 was al de gedoodverfde nummer vier.
Behalve om het kampioenschap ging het ook om de twee plekken die recht geven op deelname aan de Jeugd Clubcompetitie C in Den Bosch, extra felbegeerd omdat VAS in de D naast de plaatsen greep.

Eén team naar het NK was zeker, maar een tweede team, daar moest voor gevochten worden!
VAS C2 trof een relatief makkelijke tegenstander: Almere C2.
Jay haalde het eerste punt binnen tegen Aarush, Jonah versloeg Micha Lindenaar en Matteo Jonathan Chen. Eline wikkelde tegen Manasvita professioneel af naar een eindspel met een goede loper en een actieve koning, en zo werd het overtuigend 4-0.

VAS C1 had het heel wat lastiger tegen het sterke Almere C1, met Duncan, Roger, Brendan en Oscar. Het team had maar één matchpunt nodig en dus gelijkspel! Rafael maakte het erg spannend door vrij snel onderuit te gaan tegen Oscar, waardoor het team 1 bordpunt achter stond. Rufus bood remise aan aan Brendan, deze sloeg dit af. Na lang doorspelen eindigde de partij alsnog in gelijkspel. Nu waren alleen Charles en Khoi nog bezig. Zou het Charles onder grote druk lukken Roger op een half punt te houden? Ja! Khoi liet vervolgens zijn grote klasse zien in een eindspel tegen Duncan dat mij ver boven de pet ging, en de winst was binnen!

Het beste scenario was uitgekomen: VAS C1 eerste, VAS C2 tweede.

Alle spelers: bedankt voor jullie inzet!

Afgelopen weekend plaatste zich ook nog een A-team van VAS voor de Promotieklasse A, waar we later in het jaar onze twee jeugdtrainers en wat andere opgeschoten jongeren in kwijt kunnen 😉 Heel goed dus!

Zwaan