NK E-teams: VAS E1 net achter de prijzen

IMG_1913Het team start ontspannen met een fotoshoot

Op 26 mei vond het jeugd NK voor team schaken klasse E (t/m 10 jaar) plaats in een zonovergoten Naaldwijk.

Het VAS E1 team dat eerder in Amsterdam de voorronde glansrijk won, trad weer aan: Max de Vreugt Pezo, Samson Reina, Lan Pham en Kayen Chardon (bordvolgorde 1-4).

IMG_1920Klaar voor de start!

Na 7 rondes van 10 min. p.p. + 10 sec. per zet (“helaas” zonder noteren, misschien denken de kinderen daar anders over 😉 ) was de uitslag bekend:

Van de 40 clubteams eindigde VAS net achter de 5 imposante bekerprijzen op een 6de plaats met 4 gewonnen rondes, 1x remise (tegen het op de 2de plaats geëindigde ESV-1 Eindhoven) en 2x verloren (waaronder van de nieuwe NK Kampioen Magnus Leidsche Rijn).

Op nr. 3-4-5 eindigden respectievelijk Voorburg, Ivoren Toren Rotterdam en Almere 1.

Geen slechte prestatie met 2 spelers van 9 jaar in het team (Max en Kayen)!

Samson was topscoorder binnen het team met 5 uit 7 punten, heel goed gedaan!