VAS D1 Kampioen van Nederland!

DSC05578.jpg

Het was een prachtige slotdag voor de vier teams van VAS bij de JCC in Den Bosch.

Het begon ermee dat VAS C1 (Jonah, Jule, Jade en Olivier) opende met een 4-0 overwinning. Uiteindelijk behaalden ze de 16e plaats. Het piepjonge team (alleen Jonah is een echte C, Jule en Jade zijn eerste- en tweedejaars D en Olivier is nog een E!) heeft mooie partijen gespeeld en heel veel ervaring opgedaan.

01 (2).jpg

VAS C1 was een echte sfeermaker tussen de rondes door

VAS D3 leek het te moeten stellen zonder haar kopman Suvan, die door koorts uitgeschakeld was. Toen bleek dat het regelen van een vervanger op zo korte termijn lastig was, besloot Suvan toch te spelen, en met succes: hij haalde 2 uit 3!

Verder in de D3: Samson, Pjotr en Lan.
Het was een prima dag voor ze: twee zeges en een gelijkspel tegen Zukertort D1. Het zeer jonge team eindigde op een knappe 14e plek (van de 28 deelnemende teams).

P1340960.JPG

VAS D3 in actie tegen Zukertort D1

Vas D2 (met Matteo, Aadi, Rafael en Rufus) had de pech, na twee matchpunten binnengehaald te hebben tegen ESV D1, in de voorlaatste ronde tegen…VAS D1 te moeten! In dit sterrenteam spelen Khoi, Eline, Kasper en Charles.

Jan Roebers haalde zijn geliefde uitspraak van stal: “met een gestrekt been erin!” En dat deden de clubgenoten!

Toen het 2-0 stond bood Kasper zelfs meermalen remise aan aan Rafael, enerzijds omdat de D1 daarmee de Nederlandse titel veilig zou stellen, anderzijds omdat Rafael uitstekend speelde. Rafael sloeg af, en werd alsnog verslagen. Aan de eindstand is helaas niet te zien dat de D2 zich kranig weerde: 4-0.

P1340965.JPG

VAS D2 ‘met gestrekt been erin’ tegen VAS D1

Hiermee was ons eerste team niet meer in te halen voor de concurrentie. Na een 4-0 zege op Leiderdorp D1 en VAS D2 volgde nog een krappere overwinning op het sterke Klim-Op D1.

De D2 sloot af met een zege op De Toren Arnhem D1 en eindigde op een mooie vierde plek (hoger hadden ze niet meer kunnen komen na hun ontmoeting met het eerste team). Speciaal vermeld moet de prestatie van Aadi, die 8(!) uit 9 haalde, en daarmee één van de topscorers van het toernooi werd.

Het is geweldig dat VAS na al die jaren (in 2011 lukte het voor het laatst), weer een Kampioensteam in de D heeft. Gefeliciteerd Khoi, Eline, Kasper en Charles!

En dat ook nog eens noodgedwongen met veel invallers, omdat Eline (1x) en Khoi (2x) verhinderd waren, en de teams pas in de laatste ronde in hun vaste opstelling speelden. Matteo, Aadi, Rafael en Rufus uit het tweede team hebben allemaal hun steentje bijgedragen door hun invalbeurten in het eerste.

Op hun beurt vielen spelers uit de D3 in in de D2, en hebben invallers Danial, David, Jay en Jan zich ingezet voor het derde team.

Op een heel andere locatie (namelijk Assen :-)) gebeurde ook iets noemenswaardigs: ‘Almere’ A1 (met VAS-spelers Job en Ivo!) stelde door sterk spel promotie vanuit de Promotieklasse A naar de Meesterklasse A zeker. Proficiat!

Almere Kampioen 1.jpg

Almere A1 met rechts Ivo en Job

WP_20171209_19_10_50_Pro (2).jpg

VAS D1 met teamleider Jan Roebers, Eline, Khoi, Kasper en Charles

Zwaan

(dank aan Andre, Dominique, Gundula en Peter Koning voor de foto’s)