Verslag ASV 3-VAS 2:4-4

Vas 2 pakt matchpunt in matige wedstrijd. (Verslag door Milo Bogaard)
De teamcaptain was deze wedstrijd weer als eerste klaar. De tegenstander had met zwart twee tempi verspeeld in de opening. Hier werd echter niet van geprofiteerd en na lang denken deed ik een volle toren in de aanbieding. Kort hiernaa konden Han en Khoi ook opgeven. De sterke tegenstander van Han op bord 1 speelde gewoon een heel goede partij. Khoi had met zwart een goede stelling gekregen en zag een combinatie om de partij direct te beslissen. Er zat echter een gat in de berekening en het was de tegenstander die groot materiaal won en ook nog eens Khoi’s koning het bord over kon jagen.
Gelukkig zaten er ook een paar dingen mee deze wedstrijd.
Elco en Jouke pakte solide remises met zwart. Ben offerde een pion en won weer een goede partij.
David werd volkomen overspeeld en niemand gaf nog iets voor zijn stelling.Vanwege de stand moest hij zelfs een zetherhaling uit de weg gaan. In de complicaties raakte zijn tegenstander echter de weg kwijt wat ons weer uitzicht op een gelijkspel gaf.
Nu was alleen Ticho nog bezig in een iets beter eindspel van loper tegen paard. Hij kreeg instructies om dit “desnoods tot 9 uur ’s avonds” uit te gaan wringen. Inderdaad wist hij water uit een steen te persen en won een pion waarna het snel afgelopen was.
Hiermee namen we een belangrijk matchpunt mee uit Arhem en houden we aansluiting met de middenmoot