Vier VAS-teams in actie op TK-D

IMG_1521.jpg

Julius en Yassine

Het was een ontzettend gezellige dag in het EGCC in Amstelveen met 19 kinderen van VAS, allemaal vlekkeloos op komen dagen, petje af!

Maar…onze club heeft ook een naam hoog te houden, en het ging wel degelijk om plaatsing voor een NK, namelijk het NK-D dat in het najaar op drie zaterdagen in Den Bosch gehouden wordt. Vorig jaar werd het eerste team van VAS er kampioen. Dit was met onze 2005-generatie, inmiddels te oud voor de D, die gaan dit jaar vlammen in de C.

Vijf plaatsen waren er te vergeven, en de tegenstand was geducht.
Vooraf wisten we dat het moeilijk zou worden om onze twee middelsterke (geen top zoals Amere) teams erdoor te krijgen. Maar helemaal géén team naar het NK was het worst case scenario.
VAS D2 (David, Jay, Max, Senya) was nog het dichtste bij de vijfde plek, ze misten die op een haar na. Grote verrassing van de dag was Jay (ELO 845) die Mitia (ELO 1438) klopte.

IMG_1516(2).jpg

VAS D2 met David, Jay, Max en Senya

VAS D3 deed het heel goed. Ze speelden lange tijd, net als de D2, aan hogere tafels dan de D1. Ze waren geen serieuze kanshebber voor een NK-plaats, maar golden als talententeam en die belofte hebben ze waargemaakt.

IMG_1518.jpg

VAS D3 met Lan, Kayen, Julius, Seth (en Yassine)

Ons eerste team, VAS D1…ja waar ging het eigenlijk mis? De vier spelers kunnen (veel) beter!

IMG_1517(1).jpg

VAS D1 met Rufus, Ingo, Suvan en Samson

Ons vierde team was hier om ervaring op te doen, en de leden zullen zeker veel geleerd hebben. Ze missen nog toernooi-ervaring, dus jongens: schrijf je in voor het Chess League toernooi van 8 april, daar doen veel beginners mee en heeft echt iedereen kans op een beker!

IMG_1519.jpg

VAS D4 met (Pieter), Baruch, Leven, Just, Tobias (en Lex)

dank aan Corinna voor de foto’s

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *