Vier VAS-teams in actie op TK-D

IMG_1521.jpg

Julius en Yassine

Het was een hele gezellige dag in het EGCC in Amstelveen. Met 19 spelers verdeeld over vier teams was VAS vertegenwoordigd, en iedereen kwam stipt op tijd, petje af!

Onze club heeft echter ook een naam hoog te houden, en er stond iets op het spel: plaatsing voor het NK-D teams, op drie zaterdagen in het najaar in Den Bosch. Vorig jaar werd ons eerste team er kampioen. Dit was met de 2005-generatie, nu te oud voor de D, die daarom gaat vlammen in de C.
Vooraf wisten we dat het moeilijk zou worden om onze twee middel sterke (geen top zoals Almere D1) teams erdoor te krijgen. Maar helemaal géén team naar het NK was het worst case scenario…en dit kwam uit!
VAS D2 was nog het dichtste bij de vijfde plek, ze misten die op een haar na. Grote verrassing van de dag was Jay (ELO 845) die Mitia (ELO 1438) klopte.

IMG_1516(2).jpg
VAS D2 met David, Jay, Max en Senya
VAS D3 deed het heel goed. Net als de D2 speelden ze vaak op hogere tafels dan de D1! Ze waren geen serieuze kanshebber voor een NK-plek, maar golden als talententeam en die belofte hebben ze waargemaakt.

IMG_1518.jpgVAS D3 met Lan, Kayen, Julius, Seth (en Yassine)

VAS D1…ja waar ging het eigenlijk mis? Vorm van de dag? Het team kan (veel) beter!
IMG_1517(1).jpg
VAS D1 met Rufus, Ingo, Suvan en Samson
Ons vierde team deed vooral mee om ervaring op te doen, en dat is zeker gelukt.
Goed leren schaken is vooral véél spelen, dus ik raad iedereen aan zich in te schrijven voor het Chess League toernooi van 8 april. Hier doen heel veel beginners aan mee en maakt iedereen kans op een beker.
IMG_1519.jpg
VAS D4 met (Pieter), Baruch, Leven, Just, Tobias (en Lex)
Alle kinderen: bedankt voor jullie inzet!
Zwaan
met dank aan Corinna voor de foto’s