Vijf Antwoorden over Schaken aflevering 1

1. Wie ben je (naam, geboortedatum) en sinds wanneer schaak je bij VAS?
Mijn naam is Olivier Zanoli en ik ben geboren op 13 april 2007.
Op mijn 7e ben ik begonnen met schaken bij Caissa Amsterdam en sinds vorig jaar schaak ik ook bij VAS.
2. Van welke trainer(s) heb je het meeste geleerd tot nog toe? Vertel iets over hem/haar. In mijn eerste jaar bij Caissa heb ik veel geleerd van Robert Jan Schaper. Daarna werd Allaert Troost mijn trainer. Sinds dit jaar is Abe Willemsma mijn trainer bij Caissa en ik leer nu steeds meer zetten vooruitdenken. Bij VAS zit ik in de trainingsgroep van Samuel Cohn. Verder heb ik nog eens per week training van Niels van Dam en ongeveer eens per maand regionale training van Jimmy van Zutphen. Veel verschillende trainers dus waar ik veel van leer!
3. Wat vind jij jouw mooiste schaakprestatie(s) tot nu toe? Vertel er iets over.
In 2015 won ik de SGA Pupillendag en was ik kampioen van Groot Amsterdam. Dit seizoen sta ik nu in het tussenklassement van de IJSCO toernooien (GP cyclus) van de Oostelijke Schaakbond eerste en daar ben ik wel trots op.
4. Waarom vind jij schaken een mooie sport?
Ik vind schaken heel erg leuk omdat het een denksport is en je steeds oplossingen moet bedenken voor schaakproblemen. Het is best nog moeilijk om dit ook toe te passen in de partijen maar als dat wel lukt vind ik dat heel erg leuk.
5. Welk toernooi zou jij je clubgenoten willen aanraden en waarom?
Ik speel graag verschillende toernooien door het hele land maar ik merk wel dat ik toernooien met langere speeltijd prettig vind. Ik heb dan meer tijd om rustig alle opties te overwegen. Misschien is dat voor mijn VAS clubgenoten ook een goed idee.