De eerste overwinning voor VAS 7!

Donderdag 15 december jongstleden stond de wedstrijd VAS 7 – Amsterdam West 6 op het programma. Na twee nederlagen snakte dit team naar de eerste matchpunten. Ook de teamleider begon zich zorgen te maken om zijn positie. Het bestuur had nog net niet hardop uitgesproken dat zij nog alle vertrouwen in hem hadden, wat zoals we uit de voetbalwereld weten een opmaat is voor een onvrijwillig vertrek. Kortom er speelden grote belangen bij deze wedstrijd.
Toetsen, profielwerkstukken, je hebt ermee te maken bij het samenstellen van dit gedeeltelijk zeer jeugdige team. Toch was het weer gelukt om met een volledige bezetting aan te treden.

Als eerste was Charles klaar. De tegenstander was zo onverstandig om de Aljechin van stal te halen. Deze werd op zeer agressieve doch kundige wijze bestreden, wat resulteerde in de mooiste partij van de avond en het eerste punt voor VAS. Kort daarna liet Andra zien dat ze veel in haar mars heeft. Ze overklaste haar tegenstander op thematische wijze en liet daarmee het tweede punt aantekenen. Cor leek op een remise af te stevenen, maar kwam helaas in een lopereindspel, waarbij de iets actievere koning en een betere loper zijn lot bezegelden.
Eline was als vierde klaar. Ze speelde een goede aanvallende partij, waarbij de tegenstander onder de druk bezweek. Aadi speelde een hele interessante partij, dynamisch in de opening resulterend in een veel beter toreneindspel, wat met vaste hand tot winst werd gevoerd.
Eerder was Matteo tot de conclusie gekomen dat een remise een mooi resultaat zou zijn. Na het remiseaanbod zette de tegenstander de klok stil om advies in te winnen bij zijn teamleider. Hij moest doorspelen! Matteo kwam daarna beter te staan, maar speelde uiteindelijk remise waarmee de matchpunten binnen waren. Samuel en Rob speelden als laatsten. Rob moest een eindspel met een kwaliteit minder keepen, wat helaas niet lukte. Samuel toonde de juiste hardheid door een mindere stelling om te buigen in een stelling met een stuk meer, waarmee hij de 5,5 punten binnenhaalde.
Een mooi resultaat! De teamleider opgelucht dat hij de Kerst heeft gehaald en de spelers bevrijd van de hatelijke nul. Ik voorzie een goede tweede competitiehelft.

1 Samuel Cohn Bart de Boer 1 – 0
2 Eline Roebers J.F.Streef 1 – 0
3 Andra Thiele Rob Thijssing 1 – 0
4 Rob Fröhlings Hilbrand Bruinsma 0 – 1
5 Cor van Dusschoten Mark Kahmann 0 – 1
6 Charles Molin Gerard v.d.Pieterman 1 – 0
7 Matteo van Cleef Herbert Tulleken ½ – ½
8 Aadi Patwardhan André Marcus 1 – 0

De volgende wedstrijd is thuis tegen het Grasmat 2 op donderdag 9 februari 2017.