Avond van de verloren zonen

Zijn het de koekjes bij de koffie, is het de volle zaal, of misschien gewoon het feit dat schaken een fantastisch spel blijft? Hoe het ook zij, deze clubavond mochten we weer enkele schakers herverwelkomen die we een tijd niet op de club hadden gezien. Een trend die zich in de eerste helft al had ingezet en die zich nu lijkt door te zetten. De interne wedstrijdleiding is er erg blij mee!

Robbert is in vorm de laatste tijd. Hij zit energiek en zelfverzekerd achter het bord. Zijn hoger gerate tegenstander Jaap zat voor het eerst in een maand weer achter het bord. Robbert pakte in de opening een plus en gaf die niet meer terug.

Ticho speelde de opening wat aarzelend met wit tegen Niels van Dam. Toen hij nog een tussenzet overzag was de partij snel beslist.

Dick versloeg Rob. Toen opgemerkt werd dat hij de laatste weken onverslaanbaar is bleef hij bescheiden. ‘het was een leuke pot’.

Ingrid was weer eens op de club. Met Mathijs trof ze een pittige tegenstander. Het punt ging naar Mathijs. Ze analyseerden nog even rustig na afloop. Ingrid zal hierdoor weer wat vooruit zijn gegaan.

Jerry kreeg van de competitieleider te horen dat hij vaker op de club wordt verwacht. Onze man gaf daar gelijk gehoor aan. Hij trof in Ber een tegenstander die juist de laatste maanden een stuk actiever is geworden op de interne. Dat betaalde zich uit. Jerry experimenteerde met het Evans Gambiet. Offerde dus een pion, zag deze nooit meer terug en verloor.

Yong Hoon en Elco waren live te volgen op bord 1. Yong hoon haalde voor de gelegenheid de Draak van stal. Alles voor de kijkcijfers. Elco was verrast. In een enorm tactische partij trok Yong Hoon uiteindelijk aan het langste eind.

Jorik versus Milo was verkozen tot partij van de week. Deze nominatie maakten ze volledig waar.. Ze speelden een enerverende Konings-Indier. Aanvankelijk leek Milo voordeel te hebben echter Jorik verkocht zijn huid duur. Het werd een straatgevecht. De witte koning verliet zijn rokadestelling om in veiligere havens te komen. Na een keiharde strijd werden de punten gedeeld.

Met de komst van Jerry mochten we ook Homme weer verwelkomen. Dat is fijn, want Homme is een leuke schaker om er bij te hebben. Theo die de laatste tijd een paar mooie scalpen pakte wist het dit keer niet te bolwerken. Homme won vroeg twee pionnen en pakte het punt.

Het was de avond van de verloren zonen. Ook Roelof was weer achter de schaakstukken te bewonderen. Top! Het schaken ging nog wat roestig, maar dat is logisch. En Ryan is ook een zware eerste tegenstander.

Milo speelde tegen Charles. Tegen het Hollands speelde Charles te passief. Milo kreeg een gedekte vrijpion op d3 en druk op de witte koningsstelling en pakte overtuigend het punt.

Joris en Roland hadden een zwaar gevecht. Ze waren als één van de laatsten nog bezig. Beiden in vliegende tijdnood. Uiteindelijk werd het punt gedeeld. Beiden spelers verlieten opgewekt het pand.

Joost vocht voor een stunt tegen Bas. Hij won ergens een kwaliteit en kreeg hoop. Later na de partij vertelde hij aan de bar over hoe hij een kwaliteit voor had gestaan. Bas liep voldaan door de zaal.

Voor de uitslagen en standen klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.