Crazy House op zaterdagavond

Voor de schakers die denken wat doet een artikel over een nieuw soort muziekrage hier, wees gerust dit gaat over schaken. Crazy House is namelijk een schaakvariant.

de Regels van Crazy House

In deze variant mag je de stukken die je slaat bij je tegenstander zelf inzetten op het bord. Dit kost uiteraard wel een zet. Het stuk mag ingezet worden met schaak of zelfs direct mat. De enige restrictie is dat pionnen niet rechtstreeks ingezet mogen worden de eerste en laatste rij.

Leuk en leerzaam zoals het Jeugdjournaal

Deze variant is meer dan een lollig spelletje. Het is een extreem goede oefening in tactiek en aanvallen of juist verdedigen. Voor iedere schaker nuttig! Het is in de fysieke wereld echter wat lastig te spelen om dat je dan per bord twee setjes stukken moet gebruiken. Online is dat probleem er echter niet.

Getest tijdens het VASte Zaterdagavond evenement

Daarom hebben we het deze zaterdag geïntroduceerd tijdens het VASte Zaterdag Evenement op Chess.com. Zoals de meesten inmiddels weten bieden we met VAS hier iedere zaterdag een avontuurlijk schaaktoernooi aan. Hierin variëren we in speeltempo/ variant en toernooiopzet. Deze evenementen zijn voor alle enthousiaste schakers toegankelijk. Ook mensen die geen officieel lid zijn van de club. Om deel te nemen moet zij zich via chess.com echter wel aanmelden bij VAS – SENIOREN (zoekterm is hoofdlettergevoelig)

De winaar is..

Het werd een spannende strijd. De meest krankzinnige partijen passeerden de revue. Iedereen was enthousiast!

Niemand bleef in dit geweld ongeslagen. Drie mensen verloren uiteindelijk slechts 1 partij. Zij deelden de koppositie. Maar het automatische indeling programma deelde de gouden medaille aan 1 speler uit! Eervolle vermeldingen voor Khoi die zich zeer bekwaam toonde in deze variant. Alsmede Jordi die op zaterdagavond zich steeds meldt bij de bovenste plaatsten. Maar de winnaar is..

Van harte gefeliciteerd Martijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *