Vierde online Jeugd Arena

Elke week druppelen een paar nieuwe online leden binnen: steeds meer schakers weten hun weg te vinden naar de club! Met uiteindelijk zeventien deelnemers hebben we zo afgelopen donderdag een leuk toernooi meegemaakt.

Ze speelden vier ronden ‘Zwitsers’, wat betekent dat je per ronde ingedeeld wordt tegen mensen met dezelfde punten. Van de tien minuten bedenktijd werd veelal goed gebruik gemaakt. En het was leuk om te zien hoe de laatste partijen van de ronde die overbleef druk bezocht en ‘voorspeld’ werden. Je kon zo namelijk Topvoorspeller worden!

De grote kanshebber was Ryan, die weer zijn gezicht liet zien. Hij schreef het toernooi de eerste week op zijn naam (wel samen met Olivier). Met zijn avontuurlijke speelstijl zet hij de meest spannende stellingen op het bord. In de slotronde moest hij tegen Olivier. Het partijtje was ongelooflijk interessant, maar Olivier (met wit) wist de winnende tactiek te vinden in de volgende stelling. Olivier wilt graag de zwarte loper slaan, maar zijn dame staat aangevallen… Kan jij ook de oplossing vinden?

Wit aan zet en wilt de loper winnen!

Zo vond Olivier deze keer zichzelf solo aan kop. Heel knap gedaan: een ongeslagen kampioen! De andere topplekken zijn ook te zien in de afbeelding. Na vier rondes ontving Olav zijn tweede virtuele plak, op de derde positie eindigend. Hulde! Ook Imre laat zien dat hij stabiel meedoet, dat is heel goed. Nu hopen dat hij zelfs in de top drie terecht kan komen.

Bijzonder zijn de prestaties van Nova te noemen. Zij weet van geen opgeven, en tot twee keer toe heeft zich dat beloond. Ze weet het goed vol te houden in het eindspel, hoe lastig dat ook is soms, en maakt gebruik van haar laatste wapen: pat! Zo sprokkelt ze toch wat aardige halfjes binnen. Natuurlijk valt het ook de tegenstanders aan te rekenen, die moeten daar echt wel beter op letten.

Alle resultaten, partijen en eindstanden zijn beschikbaar voor de clubleden via: https://www.chess.com/tournament/live/vas—jeugd-toernooi-1181848.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *