Eerste Digitale Keizerronde goed ‘bezocht’!

Deze negende keizerronde had alles weg van een gewone clubavond. Er werd gespeeld op de donderdagavond zoals altijs. De spelers meldden zich zoals gebruikelijk voor 8 uur aan. Er werd tussendoor lekker gebabbeld. Aan het eind van de avond stonden er enkele verrassende uitslagen op het bord. Het belangrijkste verschil was dat er online gespeeld werd, maar een compliment naar alle VAS’ers! Jullie hebben laten zien dat je het beste van een situatie maakt, op het bord en daarbuiten! Mooi om te zien

Han (Handssch) leverde een enorme stunt door Ben Duivenvoorden (BenDuif)te verslaan. Han wist een goede positie te verkrijgen, maar ‘die Ben is enorm taai’. Een knappe prestatie van Han!

Aan de streak van Theo kwam een eind. Niels Hoefsloot toonde zich niet bereid aan het sprookje mee te werken. Zelf meldt Niels zich weer bovenin.

Ticho zag zich tot zijn eigen verrassing ingedeeld staan. Hij toonde zich zo sportief om dan ook maar gelijk te spelen. Het had nog wel wat voeten in de aarde want Ticho had nog geen chess.com account. Gelukkig was dit in een mum van tijd gefixt. Wellicht wat vermoeid door deze enerverende start werd Ticho knap verslagen door Matteo (ClashChesss)! Matteo verslaat veel sterke spelers de laatste tijd. Het zijn wellicht niet altijd de meest gepolijste partijen, maar als het zo vaak gebeurt dan is het geen toeval meer.

Ticho versloeg in een revanche pot Matteo, maar deze was voor de eer, niet de eindstand

Tijdens de nieuwe clubavond kunnen spelers in overleg besluiten tot een ander format om tot een uitslag te komen. Roland en Samuel maakten er een mini rapid/snelschaakmatch van over 6 partijen. Dit getuigt van een creatieve invulling. De uitslag van deze match wordt in het tennis een bagel genoemd. Roland won de match!

Hans versloeg Henk. Later bekende Hans dat hij weleens leuke tutorials bekijkt via chess.com en youtube. Het is duidelijk, je wordt daar sterker van! Voor mensen die benieuwd zijn naar de mogelijkheden volg de tip van de week ( https://www.vas1822.nl/uncategorized/online-schaken-tip-van-de-week-2/ )

Joost (Joorst)speelde twee potten tegen ons nieuwbakken lid Laura. (itstimetodddduel) Joost is met extra inspiratie teruggekeerd uit het Afrikaanse continent. Met zijn exotische nieuwe speelstijl is hij vooralsnog ongeslagen.

Een indelingsprogramma is een onvoorspelbaar ding. Vader en zoon Goudriaan gaven aan deel te nemen aan de keizerronde. Prompt deelt het siliconenmonster ze tegen elkaar in. Niet ideaal. Of juist wel, want dat gebeurt nu niet nog een keer. De partij eindigde in remise. Ik heb niet meer vernomen wie daarna humeurig was in huize Goudriaan

Ber had veel moeite met het vinden van zijn tegenstander Milan , ondanks verwoede pogingen van de laatste een match tot stand te brengen. Wat Ber ook deed hij verscheen steeds op een bord tegenover ene ‘Joke’. Van alles werd geprobeerd tot telefonische ondersteuning aan toe Tot het verlossende ‘aha, nu ben ik er!’ en de minstens net zo verlossende reactie van Milan : ‘het is gelukt’. Milan bleek no Joke. Maar Ber wist hem desalniettemin in 2 potten te verschalken. Een prestatie van formaat. Wellicht leed Milan aan onderschatting sluw ingegeven door Ber zijn aanlooptraject. ‘Het was een mooie avond’: aldus Ber

Khoi en Sierk speelden remise in hun pot. Er werd gespeeld volgens het klassieke tempo.

Voor hen die nog twijfelen of ze het aankunnen om zolang achter een scherm te zitten heb ik de volgende tip; je hoeft niet achter een scherm te zitten de hele tijd.

Verbeter je digitale clubavond

1) Zet je mooiste schaakbord op tafel met stukken en al. Zet desnoods een klok er naast.

2)Zet het geluid van het apparaat waar je chess.com open op hebt staan zo luid mogelijk zodat je hoort wanneer er een zet is gedaan.

3)Zodra er een zet is uitgevoerd kijk je even en voer je de zet uit op je bord

4) denk na achter je bord tot je een zet vindt

5) voer deze zet uit op zowel als op chess.com

6) schenk je zelf een lekker drankje in

7) pak een koekje

Stand en uitslagen

De stand is hier te vinden

Alle uitslagen:

uitslagen-ronde-9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *