VAS Jeugd Arena – verslag

We schaken gewoon door! Op het internet hebben we nu al twee clubavonden gehad, met groot succes. Het kostte een aantal vragen van ouders, maar al dertig jeugdleden hebben de weg gevonden naar onze online club op chess.com. Superbelangrijk, want zo kan je een beetje in schaakvorm blijven.

19 maart

Het eerste toernooi zat bomvol spanning, maar ook plezier. Het was een Zwiters waarbij de rondes gezamenlijk begonnen. Dus de spelers die vroeg klaar waren, keken gezellig mee bij de toppartijen. En je kon zelfs proberen de ‘topvoorspeller’ te worden door de zetten van de spelers vooraf juist aan te geven. Vooral Kayen voerde dat met verve uit.

We speelden snelschaken, met vijf minuten op de klok en twee seconden increment. Het voordeel is dat niemand echt door de tijd ging, maar het toernooi liep wel een beetje uit.

Interessant genoeg eindigden twee deelnemers met precies dezelfde punten en tie-break. Olivier en Ryan delen samen de eerste plek! Kayen moest tevreden zijn met de derde plek. De uitslagen zijn te vinden via: https://www.chess.com/tournament/live/snelschaaktoernooi-1161758.

26 maart

De uitslag van afgelopen donderdag: Tobias aan kop!

Afgelopen donderdag hielden we een ‘Arena’. Dat betekent dat de spelers direct worden ingedeeld tegen iemand die ook vrij is. Het dynamische element is de ‘winning streak’: als je meerdere partijen achter elkaar wint, krijg je bonuspunten. Zo kan je plots omhoog schieten als het even lekker gaat. Deze keer vermaakten zich zestien deelnemers aan een soort rapidtempo: tien minuten op de klok en twee seconden increment.

De kraker Olivier versus Rufus verscheen maar liefst twee keer op het bord, met Olivier die tweemaal aan het langste eind trok. Mede daardoor schoot hij omhoog in de standen, om uiteindelijk als tweede te eindigen. Imre was ongelooflijk goed bezig in het begin, met een ferme koppositie. Alleen tegen Olav kreeg hij het zwaar, wat een kantelpunt bleek. Voor Olav goed nieuws, want hij kon zo op de derde plek eindigen.

Tobias schaakte richting het einde een toptoernooi en wist partij na partij binnen te slepen. De vraag was of hij ingehaald zou worden. Olav jumpte er bijna over heen, ware het niet dat Rufus hem die weg afsneed in de laatste ronde. Na een mooi uur schaken kroonde chess.com Tobias tot winnaar en hij verdiende een virtuele gouden plak.

De uitslagen zijn terug te zien via: https://www.chess.com/tournament/live/arena/vas—jeugd-arena-173762. We zien onze leden graag terug bij het volgende online toernooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *