Het verdelen van de knikkers

Het was de laatste ronde van de Keizer Cyclus. Het was de laatste clubavond van dit vreemde jaar. Boven in was het nog razend spannend. Zou Bas zijn plek weten te verdedigen of zou Sierk nog langszij komen?

Daan is de laatste weken aan een ongekende opmars bezig. Het maakt niet uit wie er tegenover hem zit. Hij speelt de stelling met vlotte en overtuigende hand naar winst. Zo ook deze keer. De structuur die op het bord kwam maakte dat Milo op een gegeven moment klaar was met zijn stukken neerzetten maar toen nog wel zetten moest doen. Wit daarentegen bleef mogelijkheden houden zijn stelling te verbeteren. Vaak is dat een teken aan de wand. Zo ook deze keer. In de analyse keken de heren nog lang naar verbetermogelijkheden. Als Daan geen valse start had gekend dan was hij in de prijzen gevallen. Nu eindigde hij op een verdienstelijke vijfde plaats.

Joris heeft ook het hele seizoen hoog gestaan, evenals zijn tegenstander Jos. In een scherpe opening wilde Jos in een veelbelovende wellicht teveel en te snel. Dat is precies wat Joris graag heeft. In de slotfase ging het uiteindelijk mis voor Jos.

Niels Hoefsloot en Tejo speelden een dynamische pot. Niels wist in het Hollands met wit een positioneel voordeel op te bouwen en leek dit uit te bouwen. Maar Tejo verdedigde zich taai. De tijd ging dringen en er werd afgewikkeld. Niels dacht de winst voor het oprapen te hebben (iets dat de omstanders ook dachten) vanwege zijn verre vrijpion. Tejo had echter heel knap verder gekeken en zag dat er een heel smerig doorbraak motief in zat waardoor de verre vrijpion een farce bleek.

Niels overspeelde zijn hand en Tejo incasseerde het punt. Klik hier om deze leerzame pot na te spelen

Henk speelde tegen aspirant lid Anna-Rose. Zij liet Henk flink zweten met een vlotte aanval. Ze liet echter teveel stukken in de garage staan waardoor Henk de boel bij elkaar kon houden en uiteindelijk de partij overnam. Maar een hele goede pot van Anna-Rose

In de partij tussen Huong en Floris kwam het vuurwerk in het middenspel. Na enorme tactische verwikkelingen schijnofferde Huong haar dame om met een dame meer een eeuwig schaak wending te hebben. Hele mooie combinatie!

Andy en Dick beleefden een heerlijke avond. Ze vlogen elkaar naar de strot en genoten van elkaars inventiteit. Hier zaten twee heren met wederzijds respect te spelen. Dat weerhield ze er natuurlijk niet van smerige zetjes te spelen. Het was 1 van die zetten die Dick uiteindelijk het voordeel gaf. Toen was het echter nog steeds oppassen geblazen want Andy blijft loeren. Toen een afwikkeling gemist werd wist Dick de vis op het droge te trekken. Beide mannen waren na afloop zeer voldaan.

Hans had het zwaar tegen Ber. De laatste raakt steeds meer in vorm naarmate er weer meer gespeeld wordt. Mocht deze lijn zich doorzetten dan sluit ik niet uit dat Ber zich om de bovenste plaatsen gaat mengen in een volgende cyclus.

Dan de strijd om de eerste plek. Bas nam het op tegen zijn eigen pupil Ryan. Ryan probeert vroeg druk te zetten op f7 ten koste van enkele positionele concessies.

Robbert maakte het onderwijl een iets te optimistisch spelende Sierk zeer lastig.

De aanval van Ryan wordt gestopt en Bas neemt langzaam de partij over.

De problemen van Sierk worden alsmaar groter. Uiteindelijk weet Robbert de partij te winnen. Een gigantisch knappe prestatie! Robbert heeft een geweldige eerste cyclus gedraaid met een TPR van 250 ELO boven zijn rating en enkele indrukwekkende overwinningen.

Bas pakte zijn kampioenschap in stijl door ook de partij tegen Ryan winnend af te sluiten!

Bas kampioen VAS Keizer wintercyclus 20/21

Hieronder de uitslagen van de 13e ronde

ronde-13-2021

Klik hieronder voor de volledige eindstand

stand-r13-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *