Het volle pond!

Theo schoof in zijn partij tegen Milan alle pionnen op de damevleugel naar voren. Milan had wellicht het best kunnen reageren met een aanval door het centrum, maar ook hij koos voor activiteit op de damevleugel. Theo kreeg een nare vrijpion op c3. Milan vocht zich echter terug in de partij. Hij kreeg een monster van een paard op het sterke veld e5. Dit keer was het de beurt van Theo om zich terug te vechten en dat deed hij met verve. De ogenschijnlijk gemankeerde witveldige loper wist met wat manoeuvreren het veld d3 te bereiken. De toren van Milan kwamen ruimte tekort en Theo won!

Elco en Casper maakten er een scherp gevecht van. Elco gaf op een gegeven moment materiaal maar kreeg grote druk op de koning er voor terug. Uiteindelijk eindigde deze partij in remise.

Dan heb je een half uit twee en dan moet je tegen Bas: beklaagde Joost zich. Het was met een knipoog want hij vindt het juist leuk om tegen zulke kanonnen te spelen. Bas won in een leuke partij.

Niels speelde een timide opzet tegen het Frans van Ivo. Het verleidde de laatste terecht tot een wilde pionzet. Er ontstond een complexe stelling waarin net in de kritieke fase Ivo een tactische wending overzag die de partij besliste.

Samuel speelde een goede pot tegen niemand minder dan Ed en wist zelfs een remise uit het vuur te slepen!

Henk had lange tijd goed spel tegen Tom Prent, misschien zelfs het beste van het spel. Maar Tom bleef rustig zijn kansen afwachten en die kans kwam er uiteindelijk. Maar Tom was vol lof over het spel van Henk.

Op het hoogste bord speelden Sierk en Joris tegen elkaar. Sierk speelde opening zeer zorgvuldig en leek een plusje te hebben. Joris is echter 1 van de taaiste tegenstanders die je kan treffen op de club. Langzaam verschoof het voordeel in het eindspel naar Joris en natuurlijk wist hij ook nog het punt te converteren. Joris is zeker 1 van de kanshebbers om deze cyclus te winnen.

Robbert speelde tegen Han. Han schoot vroeg in de partij een bok en Robbert incasseerde dankbaar het punt. Tot grote opluchting van Han liet hij in de revanche pot daarna zien weldegelijk goed in vorm te zijn.

Huong stond voorafgaand helemaal onderaan de lijst. Het deed haar afvragen hoe het systeem werkte. Ze had immers 1 partij verloren en op basis van haar rating zou ze hoger moeten staan. Daar bleek de crux te zitten. De competitieleider had de rating verkeerd ingevoerd. Huong was er natuurlijk op gebrand om te laten zien dat ze ten onrechte zo laag stond. John was het slachtoffer. John zijn schaakspieren waren nog een beetje roestig, maar ik verwacht dat hij er lopende het seizoen weer beter inkomt.

Job en Jos speelden een dynamische pot. Jos had de betere stelling maar Job is een zeer inventieve verdediger. Zo ook nu weer. Uiteindelijk deelden de heren het punt.

Twee spelers speelden hun eerste pot van dit seizoen. Ben Duivenvoorden en Ryan. Ryan had net training gekregen, Ben had net training gegeven. Het laat zich raden wie er won.

Roland wist te winnen met zwart van Andy en dat is ondanks het ratingverschil een prima prestatie want iedereen weet dat Andy zeker met wit levensgevaarlijk is.

Het belooft een heel spannend seizoen te worden. Na 3 rondes heeft niemand meer een 100% score!

Klik hier voor alle uitslagen van ronde 3

ronde-3-2021

Klik hier voor de stand na ronde 3

stand-r3-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *