JCC-C in Cygnusgymnasium

Terwijl ons E-team (t/m 10) afreisde naar Rotterdam, organiseerde het VAS thuis in het Cygnus een wedstrijd voor de C (t/m 14) van de KNSB Jeugdclubcompetitie.


Zes teams van vier spelers ontmoetten elkaar. Twee van deze teams schaakten onder de vlag van VAS. Er was een VAS C1, met in de vaste opstelling Jule, Olivier, Rufus en Lan, en een SGA MIX-team, met Brent en onze clubgenoten Ingo, Lennox en Kayen.

Omdat Jule niet zou spelen, was Ingo doorgeschoven en het duo Bram (ronde 2 en 3) en Aran (ronde 1) aangetrokken voor bord 4 van SGA MIX.
Op de ochtend zelf bleek – rampspoed – Olivier ziek, waardoor VAS C1 ook op Brent een beroep moest doen. Deze laatste is naast SVAW-speler en Zukertorter voor de JCC ook VAS-er geworden (cool, Brent!).
Onwenselijk gevolg was wel dat het Mixteam maar drie spelers over had. Gelukkig kon Aran (die alleen in de eerste ronde Bram zou vervangen) langer blijven en redde zo de dag.

In de eerste ronde waren VAS C1 en SGA MIX tegen elkaar ingedeeld. Rufus trof clubgenoot Lennox, Brent trof Kayen en Lan Aran. Ingo had helaas geen tegenstander, maar kon tegen een andere schaker in dezelfde positie een serieuze pot spelen.
Nieuw VAS-lid Aran liet zien wat hij waard is door op een haar na van Lan te winnen. Deze pupil van Robert Jan (De Achthoek) is een belofte voor de toekomst!

Lennox en Rufus ontmoeten elkaar zowat elke clubavond aan het bord, en Lennox wist dit gelijkspel uitstekend te timen. Met 3,5-0,5 had VAS C1 toch een prima start.

De tegenstanders in de rondes 1, 2 en 3 stonden van te voren vast. 
VAS C1 had het in ronde 2 gemakkelijk (nogmaals 3,5-0,5, nu tegen Caissa-Eenhoorn uit Hoorn).
SGA MIX trof een pittige tegenstander in KC Chesscool uit Haarlem.
Tegen dit door Stella aangevoerde viertal moest het team het met 0-4 afleggen.

Ronde 3 daarentegen was een opsteker voor ze: ze wonnen met 3-1 van Caissa-Eenhoorn. Alleen Lennox werd gestopt door de ijzersterke kopman Kevin.

VAS C1 leek in de laatste ronde op een complete nederlaag af te stevenen tegen het roemruchte Magnus Leidsche Rijn uit Utrecht, maar Lan verraste vriend en vijand door Mees op bord 3 te verslaan. 1-3 dus. Klasse, Lan!  

Tussen de wedstrijden door was er volop tijd om te voetballen en kaartspelletjes te doen.

De volgende rondes (4 t/m 9) zijn op zaterdag 7 en 28 november, naar verwachting in het Cygnus.

tekst en foto’s: Zwaan Kraijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *