Keizer ronde 9: Paaseitjes en 1 wederopstanding

Bij VAS was men al helemaal in de Paas sfeer. En dat heb ik het niet over miraculeuze wederopstandingen, al deed de partij tussen Milo en Joost daar wel recht aan. Ik heb het over ekkere Paas hapjes, van chocolade eitjes tot gevulde eitjes, mooie partijen en een heus Beker spektakel.

Rob won na een mooi tactisch steekspel materiaal. Maar Rufus verdedigde zich taai en wist de boel te vertroebelen. In tijdnood besloot Rufus tot herhaling van zetten

Met een oprecht tevreden grijns onderging Huub de aanval die William had opgezet. Huub die zich de laatste weken voor menig tegenstander een niet te nemen horde vormde, legde tegen William het loodje.

Joost speelde een sterke pot. Na een bok van Milo won hij stevig materiaal. Milo overwoog op te geven, maar daarmee heeft nog nooit iemand gewonnen. Bovendien bood de stelling nog wel wat kleine kansjes. Wat valletjes, wat nuances. En hoewel Joost deze zorgvuldig ontweek diende zich een volgend probleem aan. Het correcte spel had hem veel tijd gekost. In vliegende tijdnood nam hij teleurgesteld genoegen met remise.

In een interessante Hollandse opening speelde Job zich naar positioneel voordeel. Niels pleegde wat Job na afloop betitelde als een ‘dubieus offer’. Daarmee was hij mild voor Niels, hij weerlegde  het offer namelijk tamelijk eenvoudig en won overtuigend.

Bas speelde voor zijn doen redelijk passief en dat ligt hem niet. Hij maakte een blunder die hem een stuk kostte. Wat ook zeker niet typerend is voor Bas en Evert trok de partij over de streep

Martin en Tejo hielden elkaar lang in evenwicht. Maar Tejo wist met enkele smerige zetten toch beslissend materiaal te winnen. Homme en Samuel kwamen in een spannende pot remise overeen.

Gaspard en Filip hadden een appeltje met elkaar te schillen. Wederzijdse uitdagingen waar geuit, en het bord moest uitkomst bieden. Filip wist het opportunistische spel van Gaspard af te straffen in een vermakelijke partij.

Manuel de Sneltrein Van speelde stijlgetrouw weer een snelle pot. Ook tegen Christian liet hij geen tactische kans onbenut en won hij snel

Robbert en Emilien vochten een mooi gevecht uit. Het was een klassiek loper tegen paard eindspel. Volgens de regels van het eindspel leek Robbert een plus te hebben. De strijd werd immers op 2 vleugels uitgevochten, maar de doorbraak dreiging die Emilien in de stelling had gevlochten compliceerde de boel. Robbert koos eieren voor zijn geld en deelde de punten met Emilien. De inschatting zo bleek later was een juiste

Elco speelde de opening ietwat experimenteel. Tegen de Benoni van Ben ruilde hij zijn witveldige loper op d3 vrijwillig ten koste van een dubbelpion. Hij kreeg daar een mooi veld voor zijn paard op c4 voor terug. Ben wist echter met nauwkeurige zetten ruim voldoende tegenspel te creëren waardoor de balans bleef. Remise was het resultaat.

Mathijs en Nick toonden groot wederzijds respect. In een vrij tamme stelling werden de stukken beetje bij beetje afgeruild tot het moment dat remise een logische uitkomst was. Ze waren allebei ontevreden.

Niek was na een korte tijd afwezigheid weer op de club. Alle angst dat hij het spelletje verleerd zou zijn bleek onterecht want in een leuke partij versloeg hij Abe. Ook goed om Abe weer achter het bord te zien zitten bij de senioren. En wees gewaarschuwd, want als Abe weer op stoom is dan zal hij met zijn frisse aanvalsdrift voor iedereen gevaarlijk zijn.

De Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *