Khoi overtreedt huisregel!

Wederom een goed bezochte clubavond met 14 spelende borden, 6 snelschakers, een externe wedstrijd van VAS 2 en een bekerwedstrijd. De zaal zat weer heerlijk vol, super! Dit keer geen ware chocomel met rum, maar wel een heerlijke banketstaaf met amandelspijs. Verandering van spijs doet schaken!

Bart Romijn en John Pex maakten er een laveerpartij van. Het was Bart die in een dame eindspel een pion won en de partij naar zich toe wist te trekken.
Job stond aanvankelijk zeer goed tegen Daan. De laatste verdedigde zich echter taai en bleef in partij. Won zelfs een kwal en had uitzicht op een stunt. Een ongelukkige misser maakte echter in 1 keer een einde aan alle illusies. Toren weg, punt weg.

Zwaan en Han troffen elkaar in de Fischer Random opstelling. Zwaan moet nog een beetje wennen aan de fysieke inspanning die schaken met zich meebrengt, maar het schaken gaat haar prima af. Han nog net iets beter, hij pakte de overwinning.

Op de digiborden andere namen dan gebruikelijk. Afgedwongen door veel en goed te spelen!  Mathijs die vaak mee helpt met het gebruiksklaar maken van de borden mocht nu ondervinden hoe het is om er zelf op te spelen. Zijn tegenstander Ben onderging het digibord als een grootmeester die voor de tiende keer aan het Tatasteel toernooi meedeed. Niks spanning. Toen de kans zich voordeed, won hij materiaal en sleepte hij routineus het punt binnen. Mathijs speelde wel praktisch op een lege maag moet erbij gezegd worden. Onze man had zich gehaast vanuit Dordrecht om er weer bij te zijn. Het vooruitzicht van de banketstaaf hielp..

Het andere digibord werd ingenomen door Roland – je moet minstens 3 keer van me winnen  – Daamen en Matteo van Cleef. De laatste heeft ambities. Terecht, Matteo is een sterke schaker met een goed begrip van het spel en een goed rekenvermogen. Zijn soms wat laconieke houding en gebrek aan concentratie breekt hem soms op.’ Geef me maar een topper, dan pak ik hem’: zei Matteo. De interne wedstrijdleiding is vatbaar voor dit soort verzoeken. Bewijs het maar. Matteo speelde zo beaamde zijn tegenstander een sterke pot. Hij won de opening en het middenspel. De beslissende fase werd door Roland gewonnen. Een technisch lastig eindspel was een kolfje naar zijjn hand. Een leerzame ervaring denk ik zo en we kijken er naar uit Matteo vaker achter het bord te zien!

Bas Haver bezocht het VAS voor de eerste keer. In Khoi vond hij een leuke eerste tegenstander. Khoi werd na afloop door de intern wedstrijdleider vermanend toegesproken. Hij brak met de kardinale regel dat je potentiele nieuwe leden laat winnen de eerste keer dat ze op de club. Bas had zich desondanks prima vermaakt in een mooie pot. Hetgeen ook bleek uit het feit dat de heren de tijd  namen voor de analyse.Mooi resultaat van Khoi en we hopen Bas vaker terug te zien op de club!

Niels van Dam speelde tegen jeugdspeler Ingo. Ingo is enthousiast en beleefd, een aanwinst voor de clubavond. . Hij is ook zeer talentvol. In het middenspel probeerde hij met inventief spel zich terug te vechten in de partij. Dit was nodig omdat hij in een zorgeloos en ongeconcentreerd gespeelde opening een stuk had ingeleverd. Alle trucs mochten niet meer baten. Volgende keer is Ingo vanaf zet 1 scherp. Tegenstanders zijn gewaarschuwd.


Pjotr speelde tegen Linda. Het was goed Linda weer achter het bord te zien. Mijn vermoeden is dat alle lessen van trainer Victor op hun plek vallen dat Linda een gigantische sprong gaat maken. Pjotr speelde een gedegen pot en pakte verdiend het punt!

Ryan liet zich vorige week in de opening beetnemen door Elco. Dat zou hem geen tweede keer overkomen. Robbert werd het slachtoffer van deze dadendrang. Ryan gaat erg hard vooruit! Die gaat hoog eindigen let op mijn woorden.
Het heeft een paar jaar geduurd maar er stond weer een klassieker op het programma. Tejo en Tom troffen elkaar als tegenstanders.  Tejo laat zich gelden bij de terugkeer op de interne.  Hij versloeg Tom.

Henk zit in de fase die iedere schaker kent. De fase van het incasseren. Tegenstander Hans was bereid aan deze fase bij te dragen. Hans kan er vanwege verplichtingen niet iedere week bij zijn, maar dat maakt hem zeer hongerig als hij er is. In een sportieve pot pakte Hans het punt.

Onze kersverse lid Jorik was als een speer van start gegaan. Tegen Niels Hoefsloot ging het echter snel en hard mis. Een misrekening in een lastige stellign kostte flink materiaal. Het mooie van Jorik is dat het hem alleen stimuleert om volgende keer nog meer beslagen ten ijs te komen. Die gaat verrassen dit seizoen.Van Niels mag opgemerkt worden dat hij over het algemeen zeer overtuigend speelt! Klasse
Sierk en Elco voerden een stevige strijd. In een stelling met wisselende kansen wist Sierk het punt naar zich toe te trekken. Na afloop van de slijtageslag werd onder het genot van een versnapering aan de analyse tafel de nuances van de stelling verder ontrafeld.

Andy en remise dat is een ongebruikelijke combinatie. Andy is namelijk een furieuze aanvaller. Compromisloos, ongeacht kleur, stelling, tegenstander, of stand van de zon. Remy wist de furie te beteugelen met rustig en gedegen spel.

Voor de uitslagen en standen klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *