VAS 5 ONGEDEELD EERSTE

Door: Rob van Dongen

Het grijze VAS 5, in de volksmond: het ouwelullenteam, moest vrijdag de 15e november spelen tegen ENPS 4, locatie: Pastorie van de Vredeskerk in de Pijnackerstraat. 

Bart Romijn had in de eerste ronde zeer snel gewonnen en leek dat te gaan herhalen. Na tien zetten stond hij strààààl gewonnen. Vijf zetten later strààààl gewonnen. Bart kon het in twee zetten uitmaken, deed iets anders… en remise. Toen hij naar huis ging, dacht hij, dat het 4-4 zou worden en zat van Amsterdam tot Groningen in de trein met een schuldgevoel.

Jeff Hamburg won met wit snel als in zijn beste jaren en dat geeft een goed gevoel (0.5-1.5).

Jan Stegeman had lang niet gespeeld, schijnt iets beter te hebben gestaan, maar besloot toch tot remise (1-2).

Benno Drewes speelde naast mij een wildwest partij. De vonken spatten ervan af. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, had Benno verloren. Bij Benno is dat een kwestie van ongelukkig in het spel, maar gelukkig in de liefde (2-2).

Rob van Dongen had zijn tegenstander al na de opening in een armklem, snoepte een pionnetje mee, maar kwam toen met een vol torenoffer op h8. Ik zag wat mensen wit wegtrekken en Joost liet bijna zijn bier uit zijn handen vallen. Twee zetten later was het uit

(2-3).

Tom Prent (“Zet mij maar op 8, gezien de vorm de laatste tijd”) was in een zware strijd gewikkeld. Tom gebruikte veel tijd, speelde Ph8, wat in principe geen zet is, waar je de oorlog mee wint. Ik zei Tom, dat ie remise kon spelen; want ik zag, dat Chris van Bockel erg goed stond. Tom wist van geen wijken, even later was het remise (2.5-3.5).

Chris heeft de hele partij beter gestaan. Bovendien kwam de tegenstander in hevige tijdnood. Chris ging met de dame op strooptocht, pakte een paar pionnetjes mee en als klap op de vuurpijl: een volle toren (2.5-4.5). De twee matchpunten waren binnen.

Super-invaller Ben Duivenvoorden had er zin in, speelde de opening agressief (d6, e5, f5), maar stond toch een beetje moeilijk. Hij wist zich los te wrikken, gebruikte gemene penningen en pakte het punt (2.5-5.5). Ben is de ideale invaller. Hij speelt met zwart aan een hoog bord en wint eigenlijk altijd. Misschien moeten we zijn contract openbreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *