Laatste ronde Keizer

De twaalfde en laatste ronde van de Winter Keizer Cyclus werd weer goed bezocht! Ondanks de KNSB cup en uitwedstrijd van VAS 2 waren er 13 borden bezet! De Keizercyclus mag een groot succes genoemd worden. Dank allemaal voor de enthousiaste deelname!!

Yong Hoon was al verzekerd van de winst en speelde zelf niet, maar bleef wel kijken hoe zijn achtervolgers het deden.

Henk Hakvoort was eerder dit seizoen ontsnapt tegen Pjotr met eeuwig schaak. Deze avond kreeg hij de bal teruggekaatst. In een goede stelling voor Henk vond Pjotr een mooie wending die hem een halfje opleverde.

Jerry en Homme waren allebei een tijd niet geweest. Nu waren ze er opeens allebei weer. Als de Nick en Simon van VAS. Ze mochten ook gelijk tegen elkaar. Met een enkele smerige trucs haalde Jerry het punt binnen. Het is afwachten hoelang dit duo blijft bestaan.

Het is goed om te zien dat zoveel van het talent bij VAS zich meet met de senioren. Senya is de laatste jeugdspeler die zich aanmeldde. Zijn vuurdoop was tegen collega jeugdspeler Jack. De heren speelden erg snel en ik zag lege notatievelletjes. Dat kan natuurlijk niet bij de seniorencompetitie. Het werd verder een mooi debuut voor Senya, pakte gelijk zijn eerste punt.

Van de partij tussen Ben en Bart kreeg ik weinig mee. Gevraagd naar de uitslag gaf Ben een grote grijns en een knik. Dan weet je als schaker genoeg.

Jorik bracht Daan dichtbij de afgrond. In een hectisch middenspel bereikte hij groot voordeel. Daan moest alle zeilen bijzetten om in de partij te blijven. Tegen het eind brak het gebrek aan bordervaring Jorik op. Hij werd slordig, maakte een aantal fouten en Daan was er als de kippen bij om toe te slaan! Jorik zit in de incasseerfase die iedereen kent. Het lijdt echter geen twijfel dat onze man op een gegeven moment veel punten gaat pakken.

Joost werd snel gevloerd door Dick. Amper begonnen graaide Dick een stuk mee. Joost liep daarna licht verdwaasd rond. Het had ook een Judo wedstrijd kunnen zijn.

Matteo speelde tegen Andy. Matteo speelde de opening rustig en misschien een tikkeltje passief. Dat moet je bij Andy niet doen. Dat werkt als een rode lap op een extreem aanvallende speler. Alle stukken van Andy gingen richting de koning van Matteo. De monarch heeft het niet gered.

Sierk wilde tegen Niels in een gesloten Siciliaan proberen terug te keren naar zijn eigen variant. Dat is altijd een gevaarlijk plan. Hij deed zetten die niet bij de stelling pasten en kwam daardoor in de verdrukking. Wit kreeg fijn spel en wist dat om te zetten in een punt.

Remy speelde Hollands tegen Niels Hoefsloot. Niels kende het niet en deed alleen maar logische zetten. Remy kende het eigenlijk ook niet echt goed. Hij speelde de opening pas net. Hij speelde ogenschijnlijk ook alleen maar logisch zetten , maar Hollands zonder voorkennis spelen is gevaarlijk. Er zijn wat principes die je moet kennen. Wit kreeg gelijk het centrum en activiteit. Dat is Niels op zijn best. Hij knalde door de zwarte stelling heen en scoorde een mooi punt.

Teamgenoten Maxim en Tom speelden remise. Waarschijnlijk spaarden de heren de krachten voor hun wedstrijd met VAS 4. Dit team is namelijk de stuntploeg van Nederland.

John Pex hield knap Rob van Dongen op remise. John zijn vorm is groeiende. Ik tip hem als 1 van de verrassingen van de tweede cyclus!

Voor de uitslagen en standen klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *