Net geen zwarte bladzijde..

De tiende ronde leverde bijna een unicum op. Op 1 partij na wonnen alle zwartspelers. Tuurlijk sommigen speelden meerdere potten om de uitslag te bepalen, maar dat zijn details.

Het was Sierk die met wit tegen Bart voorkwam dat het zover kan. Nu lijkt dat gezien het ratingverschil misschien opvallend gegeven, maar ik kan me niet heugen wanneer Bart voor het laatst verloren heeft. Sierk doet een aanval op de koppositie.

Wie nog dichter bij de koppositie is, is Niels Hoefsloot. Hij versloeg Tejo Hagen die de laatste weken ook goed in vorm is.

Karel meldde zich weer eens aan voor de interne. Door zijn werk is het normaliter lastig om de clubavond te frequenteren voor deze gelouterde schaaktrainer. Dit format stond hem echter toe om Joost een lesje te leren. ‘Het was een mooie pot van Karel’ : aldus de sportieve Joost

Joris meldde zich op het aller aller aller aller laatste moment aan. Hij werd gekoppeld aan Hans die zich altijd 3 dagen van tevoren al aan of afmeld. Als indeler gun je zo iemand dan uiteraard net iets meer de overwinning. Hans is een avontuurlijke speler, een romanticus. Zo heeft Joris ze echter helaas het liefst. Pakken wat je pakken kan, niet meer teruggeven. Zo geschiedde.

Wie zich ook op het laatste moment aanmeldde was Pjotr. Hij nam het op tegen Theo. . Een pittige loting. In drie potten toonde Theo zich de sterkste. Theo is trouwens hard op weg om de persoon met de meeste partijen te worden. Hij heeft ze tot op heden allemaal gespeeld!

Tom nam het op tegen Jaap. Dat had nog wat voeten in de aarde;

Jaap: ik krijg geen uitdaging binnen van Tom

Niels: Tom, Jaap is op je aan het wachten

Tom: Ik speel al tegen Tejo.

Niels: maar je bent ingedeeld tegen Jaap. En Tejo speelt tegen Niels

Tom: Tegen wie speel ik nu dan?

Uiteindelijk vonden de heren elkaar en maakten er een mooie pot van die Jaap over de streep trok.

Matteo is ongenaakbaar de laatste tijd. Het maakt dat hij continu tegen kanonnen mag aantreden. Ditmaal was zijn tegenstander Roland. Wederom kozen Roland en tegenstander voor een minimatch om te bepalen wie de sterkste was. Ik volsta met te zeggen dat Matteo van het indelingsprogramma wellicht geen kanon krijgt.

Voor de stand na ronde 10 klik hier

PDF Embedder requires a url attribute uitslagen-ronde-10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *