Verrassingen in derde VAS – Jeugd Arena

In de zalen van het Cygnus heerst de strakke hiërarchie: voor stuntjes is de angst te groot bij de Dame- en Torengroepen. De Koningsgroepers kennen zich onverslaanbaar op hun vertrouwde terrein. Hoe anders is dat in de quasi-anonieme wereld van onze online schaakclub. Onverwachte namen schieten naar boven in de ranglijst en de bookmakers weten niet wat ze meemaken.

Vanachter de eet-, bureau-, keuken-, was-, waar-iedereen-ook-moge-schaken-tegenwoordig-tafel pullen onze jeugdspelers de spectaculairste online toernooien. Vorige week liep Tobias met de hoofdprijs weg, al het oudere talent ver achter zich latend. En ook deze week hebben we een heerlijk programma meegemaakt.

Rufus had nog een appeltje te snijden met Olivier, van wie hij tweemaal verloor vorige week. Hij at het appeltje vervolgens goed op, wat hem katapulteerde naar de top drie. Daar vond hij echter tegenstand in Emiel, die voortvarend van start was gegaan. Het is altijd de vraag wat de invloed van de schakende broer is bij zulke resultaten; die gedachte zullen velen niet hebben gemist toen Tobias kampioen werd.

Na een half uurtje was het duidelijk dat Mick, ook een Damegroeper, de koppositie niet zomaar ging loslaten. Hij had eentje verloren, maar wel meer partijen op zak. Bij Arena is dat best belangrijk: als je meer partijen speelt, kan je ook meer punten binnenhalen.

We zien hieronder ook een mooie tussenstand bij Kien en Olivier. Bij sommigen zie je naast het puntenaantal een vlammetje. Deze geeft aan in hoeverre de speler ‘on fire’ is. Mick en Emiel hadden dus al drie potjes achter elkaar gewonnen, extra bonuspunten dus!

De inhaalslag van Rufus kwam uiteindelijk net te laat. Wat was dat spannend! Mick bleef fier bovenin en na een uur ontving hij de digitale gouden plak. Hulde! Noemenswaardig is hoe Imre zijn weg wist terug te slaan naar de top, maar deze run stopte bij de vierde plek.

De eindstand van het schaaktoernooi op 2 april.

Iedereen heeft goed en sportief geschaakt, bedankt daarvoor. Tot teleurstelling van velen moesten we elkaar gedag zeggen tot volgende week, dan volgt de herkansing! Nagenieten van het toernooi kan nog, de resultaten zijn te vinden via: https://www.chess.com/tournament/live/arena/vas—jeugdtoernooi-176444.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *