We moeten verhuizen!

Vaste lezers zijn inmiddels bekend met mijn toepassing van clickbait. Een schreeuwerige kop met als enige doel u naar het artikel te lokken. Mocht u er toch ingetuind zijn, lees dan het verslag van de afgelopen clubavond. Waarin de zaal zo vol zat, dat het de bovenstaande kop inspireerde.

Met anderhalve externe wedstrijd, waarvan 3 borden tussen VAS’ers onderling was en met 13 interne borden waren er 40 VAS’ers aan het schaken. Nog 8 bezoekers en een aantal toeschouwers erbij en het was een ouderwets VAS avondje!

Op de borden was weer genoeg te spektakel te beleven.

Nieuwkomer Jorik verslaat Han. Door de verwarring op het bord naast ze tussen Jacqueline en Ingrid raakte Han in moeilijke stelling van de leg en verloor. Ingrid en Jacqueline kwamen remise overeen. Nadat Jacqueline aanvankelijk een veelbelovende stelling had verkregen.

Inno speelde tegen John. Hij kon ergens materiaal winnen miste dat en John schoof het daarna met een pluspunt soeverein uit.

Niels Hoefsloot versloeg Daan. Hoewel er op papier een aardig rating verschil te zien is merkte Daan terecht op: hij schaakt een stuk sterker dan zijn rating.

Samuel had het tweede digibord bereikt en bood Yong Hoon goed tegenstand. In een open partij pakte Yong Hoon toch het punt. Op het eerste digibord ging Niels van Dam iets te frivool met zijn pionnen naar voren. Victor kon op meerdere manieren voordeel pakken. Hij koos de verkeerde manier en verloor in het eindspel.

Jos ten Hacken en Theo Pont hielden het lang vol. Even vroeg ik me af of er een stunt in de maak was, maar uiteindelijk zipte Jos tevreden aan een biertje aan de bar.

Ingo maakte zijn debuut bij de senioren. Klasse! Hij speelde een behoorlijke pot tegen Robbert. De laatste liet Ingo zien dat je je bij de senioren niet te veel fouten kan permitteren. Punt voor Robbert. Terecht merkte Robbert op: ‘nu kan ik over een paar jaar nog zeggen dat ik ooit nog van hem gewonnen heb’.

Ryan behaalde een mooie remise tegen Maxim. In het middenspel had Maxim nog voordeel. Ryan heeft een goede feeling voor het eindspel. In een toren eindspel had hij plots de beste kansen.

Henk glunderde van oor tot oor. Hij werd naar eigen zeggen overspeeld door een sterk spelende Pjotr. Pjotr was op een gegeven moment echter net te gretig. Met een geniepig offer wist Henk eeuwig schaak te maken.

Klik hier voor de uitslagen en standen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *