Een zwarte dag op VAS

een dramatische titel helpt altijd aandacht trekken. Telegraaftrucje… Mijn excuses, er is namelijk helemaal geen drama. De titel refereerde naar de 7-4 overwinning van de zwartborden tijdens de vierde ronde van onze Keizercompetitie. Maar nu u er toch bent kunt u net zo goed het verslag even lezen.

Ondanks de onderlinge externe wedstrijd tussen VAS I en VAS II en het feit dat er 3 VAS’ers in India zijn waren er toch weer 11 borden bezet. Voor het eerst op de club was FM Vincent Blom. Hij versloeg in een boeiende partij op 1 van de digiborden Ben Wijgers. Vincent: ‘Yong Hoon zei dat de opening natuurlijk niet kon, maar ik vond het lekker actief’ .Oordeel zelf wat u vindt: Ben Wijgers – Vincent Blom

Op het andere digibord speelden Babak en Job een geweldig enerverende partij. Met zeer inventief spel en een mooi kwaliteitsoffer wist Job zich onder de druk uit te spelen. Daarna was het de beurt van Babak om met creatief spel zich weer in de partij te vechten. Uiteindelijk besloten de heren tot remise door herhaling van zetten.

Roland Daamen zit volgende week naar verwachting op het digibord. Hij versloeg Samuel Cohn. Joost van Dongen legde het af tegen Niels Hoefsloot. Niels komt rap opzetten. Jerry Pieter leverde vrij snel een stuk in tegen Mathijs. Mathijs: ‘ik heb een keer vrieg gewonnen, dus ik denk dat ik ook maar een keer vroeg ga slapen’. Vervolgens heeft hij nog vrij lang geanalyseerd.

Jaap Jung versloeg Henk Hakvoort. Het is duidelijk dat Jaap de messen heeft geslepen. Ryan Busa maakte indruk in zijn tegen partij tegen Tom Prent. Tom: Ryan speelde Budapester, dat ken ik vrij goed. Ik dacht ik doe het een keer anders. Dat ging dus mis..’

Ben Duivenvoorden is er weer. Hij gaf gelijk training, helpt bij de interne en was deze avond ook scheidsrechter. Tussendoor liet hij zien het schaken ook niet verleerd te zijn. Hij versloeg Jaap Goudriaan. Goed om Jaap weer op de club te zien. Nog even warmdraaien.

Inno nam het op tegen Ingrid. Deze pupil uit de Victor Hendriks volwassenentraining trok in een soevereine partij het punt naar zich toe. Tot slot was er het duel tussen Han en Remy. Han wordt steeds sterker, echter in de middenfase raakt hij soms de draad kwijt waardoor hij nog niet beloond wordt. Dat moment gaat zeker komen. Dit keer ging de beloning naar Remy.

Een wederom geslaagde clubavond, met de inmiddels gebruikelijke hapjes. Om half een ging het licht uit! Klik hier voor alle uitslagen en tussenstanden!

Op het andere

2 Comments

  1. Beste VAS,
    Geheel onverwachts krijg ik nu berichten(meervoud) over het wel en wee.Ook Tom Flesseman wordt ook op de hoogte gehouden.Wat een prachtige vormgeving en inhoud hebben jullie!
    Het enige wat ik bij Raadsheer mis het jeugdige gekakel wat bij VAS aanwezig is !
    In dien gewenst kan ik jullie een stukje sturen voor het naderende bestaan.Uit het oog is niet uit het hart!
    Groet Peter de Leeuwe

  2. Bij Babak-Job is die herhaling van zetten in een soort vierkant midden op het bord wel bijzonder, volgens mij. Of niet? (Zelf geen\nauwelijks schaker)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *