Jeugdinterne: spannend met drie rondes te gaan!

Schaken, schaken, schaken – zo gaat dat elke donderdagavond. En de stand houden we (vooral Jolein en Zwaan) fanatiek bij! Tijd om even stil te staan: wie zijn de kanshebbers voor groepswinst?
En ook hartstikke spannend: eigenlijk zijn er niet zo heel veel speelrondes meer over, ik tel er drie. Op de andere dagen is er bijvoorbeeld externe competitie, proefexamens, prijsuitreiking en het speciale Waterschaak. Maar in drie speelrondes kan van alles gebeuren, ik ben benieuwd…
De stand van zaken!

Ontkroning in de Kroongroep
Momenteel gaat Take aan kop (score van 6,5 uit 8), maar hij wordt flink achterna gezeten door William (6 uit 8). Weet één van de twee nieuwkomers Rufus te ontkronen als clubkampioen, in hun debuutseizoen nog wel? Rufus loopt met 5 uit 6 een beetje achter in ieder geval.

Erop en erover in de Koningsgroep
De dikverdiende promotie van Raghav naar de Koningsgroep gaat zich meteen uitbetalen. Op deze voet pakt hij de volgende beker meteen mee… Hij staat op 7,5 uit 8, erg knap zeg. Wel komt hij nu al zwaardere tegenstanders tegen, die hoog in de Kroongroep zitten. We werken namelijk met een indelingssysteem dat je na twee punten ‘inhalen’ tegen spelers van de hogere groep wordt ingedeeld. Zo blijft het spelen interessant!
Émilien lijkt nu voor de tweede plek te gaan (met 5,5 uit 8), wat ook promotie zou opleveren. Hij wordt achtervolgd door Saffran (met 4,5 uit 9), die zo een goed seizoen draait.

Je mannetje staan in de Damegroep
Het is hier druk aan de top. Emiel en David B. zijn namelijk allebei bezig met zich in de kijkers spelen. Ze maken grote stappen en ik hoor mooie woorden van de trainers, en dat zien we gelukkig terug in de punten (allebei een score van 5,5 uit 9).
De jongere Imre en Olav hopen nog op een stuntje, zij lopen een puntje achter.

In een rechte lijn omhoog bij de Torengroep
Deze speelgroep is in tweeën gesplitst, omdat we best wat spelers telden uiteindelijk. In de hoogste subgroep steekt Tako erbovenuit met 6,5 uit 8. Momenteel tweede plek Koen-Yan heeft een achterstand van twee punten namelijk! Twee namen om voorzichtig in de gaten gaan houden, Tako focust steeds beter en Koen-Yan bewijst zich uitstekend als nieuw lid.
In de tweede groep staat Daniël ook met 6,5 uit 8 duidelijk aan kop. Duran en Baris konden ook twee punten minder opschrijven. Maar blijven doorzetten, een eindsprint zit er altijd in!

Sprinten in de Lopergroep
In de tweede speelhelft is Kien nu heer en meester. Met 8 uit 9 kan hij de gewilde promotieplek naar de Torengroep bijna niet meer mislopen. Goed voor gewerkt!
Everest zal proberen de tweede plek vast te houden met zijn 6 uit 8. Hij wordt op een punt achtervolgd door Marci (die zo overigens een verdienstelijk eerste paar maanden draait op de club).

Sprongen maken in de Paardengroep
Als het over sprongen maken gaat, dan moeten we bij Ira zijn. Superjong en supergetalenteerd, dat mondt uit in de huidige score van 7,5 uit 8. Andere jongeling Harvey laat zich zien op de derde plek met 5,5 uit 8, ook veelbelovend dus. Maar hij moet nog wel even Hektor voor zich dulden (nu tweede met 6,5 uit 9). Gaat het nog spannend worden wie de tweede promotieplek pakt?

Stap-voor-stap vooruit in de Pionnengroep
De kleinsten en de beginnende schakers vertoeven zich hartstikke blij in de Pionnengroep. Stiekem is het daar best spannend. In de hoogste subgroep leidt Nova Z. (5,5 uit 9), met Zümra (5 uit 8) en Khang (4,5 uit 8) daarachter.
In de tweede subgroep voert nieuwkomer Max J. de lijst aan (6,5 uit 9) met een halfje meer dan zijn schoolvriend Levi. Spannend tussen die twee! Zenith gaat zich zeker ook in de strijd mengen met 5,5 uit 9.

Terugkomen in de Revanchecompetitie
Als de partijen vroeg klaar zijn, is er ruimte voor een revanchepartij. Dan daag je de tegenstander uit voor een snelschaakpartijtje met omgewisselde kleuren. De hele top drie ontvangt een mooie beker!
Daniël en Tako staan aan kop met vijf punten. An heeft nog hartstikke goede papieren met 4,5 punten. En Felix S., Koen-Yan en Baris hopen hun vier punten verder uit te bouwen en plekjes te stijgen. Ik durf nog geen voorspelling te doen, dit kan alle kanten op!

Goede reden om fanatiek van de partij te zijn de komende clubavonden, al helemaal voor de namen die ik hier noem. Ik zag in ieder geval vrijwel niemand in de top drie die vaker dan twee keer moest afzeggen. En sowieso wordt het nog een hartstikke leuke afsluitende twee maanden!

De actuele standen zijn hier te vinden: https://www.vas1822.nl/standen-interne-jeugdcompetitie/

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *