KNSB: VAS 6 staat op uit de dood

Het is nog geen Pasen, maar voor VAS 6 wel. De criticasters hadden ons al afgeschreven, de zure commentatoren achtten het een kansloos seizoen, tegenstanders lachten ons uit. Maar we stonden op. In de vierde KNSB-ronde was het zover: VAS 6 won!

Onze verlosser heet Bregje. Zij viel in, voor de tweede keer. En ze is óók onze topscorer. Oftewel: een meisjesdroom die uitkomt.
Met 2 uit 2 voor VAS 6 groeit dit jeugdtalent uit tot een gewilde schaker bij VAS.
Haar partijen zijn hartstikke netjes. Er is geen vuiltje aan de lucht. Soms leidt dat tot remises, maar als de tegenstander ergens uitglijdt is het ook snel over.
Waar ze die schaakstijl heeft aangemeten weet niemand, want bij haar thuis vliegen de stukken over het bord met Eline aan de analysetafel. Maar dat maakt niet uit. Want wij plukken er de vruchten van: zo ben je een waardevolle teamgenoot!

Het was een grootse remontada tegen Amsterdam West 3. Ook qua persoonlijke resultaten.
Kayen pakte zijn eerste winst. Dat ging supervlot opeens.
Pjotr was teruggekeerd en deed dat met een heerlijke zwindel. Het was sowieso een gekkenhuis de hele partij. In het eindspel leek hij opeens kansen te krijgen – dat had hij erg goed voor elkaar gekregen. Toen het uitdoofde naar een remise maakte zijn tegenstander de ultieme blunder. Na remise afslaan gaf hij zijn eigen pardoes weg met een röntgenaanval.
Maurits is zijn vorm weer aan het terugvinden. Deze dag met een stabiele remise. En die remise bleek cruciaal. Want we wonnen uiteindelijk met 4,5-3,5!
Ivo herstelde zijn vijftig procent score, door nu te winnen.
Ondergetekende kreeg het iets te hoog in zijn bol en plaatste zichzelf op het eerste bord. De deksel belandde vol op de neus.
Rufus‘ goeie vorm ten spijt lukt een punt vandaag niet. Hij wist de valkuilen in de opening goed te vermijden en kwam een stuk beter te staan met meer materiaal. Maar ergens ging het toch onverhoopt mis.
Arik blijft fascinerende partijen spelen en elke keer groeien de winstkansen. Het gaat binnenkort gebeuren!

Overigens viel Marrit in bij onze vrienden van VAS 4. En won daar, super! We bleken allemaal op dezelfde locatie te schaken, dus het was nog gezellig ook.

In ieder geval hartstikke mooi dat we volwaardig van de nul af zijn. Hier valt mee te bouwen!

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *