Serieuze schaakavond voor de jeugd

Deze week begon de SGA jeugd externe competitie. VAS C3 moet op vrijdag nog spelen, alle andere teams hebben op maandag in het Cygnus hun wedstrijd gespeeld.

VAS AB1 had een niet al te spannende wedstrijd tegen Zukertort AB2. De ervaren William en Lennox wonnen. Davids tegenstander kwam helaas niet opdagen, dat was een tegenvaller maar wel een gratis punt. Beau verloor op het vierde bord.

De andere wedstrijden waren gezellige onderonsjes. VAS C1 (met Raghav, Andrija en Émiliën) tegen VAS C2 (met Saffran, Olav en Baris), dat ging volgens plan en zo te zien met veel lol. Bregje en Ira halen de wedstrijd donderdag in, maar voor de matchpunten zal dat geen verschil maken.

En ook was er VAS C4 tegen VAS C5. Deze twee teams hebben veel nieuwe gezichten, en zitten vol enthousiaste schakers. Met als gevolg dat er een reeks mooie, serieuze, hoge intensiteit potjes werden gespeeld. Ze noteerden fanatiek!

Het komt niet vaak voor dat de Tweede Klasse teams als laatste klaar zijn bij een jeugd externe avond, zeker niet als William ook op de vloer rondloopt. Maar deze keer was het raak…

William kijkt toe bij zijn leerling Tung (want hij geeft ook les aan onze jeugd!).

In de eerste ronde kregen we spannende partijen van o.a. Puck, Shashank, Ted en Tung. Ted gaf op met maar 6 seconden op de klok, wat betekent dat dit potje ongeveer een uur duurde!
De tweede ronde was nog spannender, want na een lange partij wilde noch Tabor noch Pengbo zich gewonnen geven.
Marci had een succesvolle dag met twee keer een winst. Voor nieuweling Alexander is het nog even inkomen. Hij verloor tweemaal, maar hier zit voldoende perspectief in!

Naast de einduitslag (5-3 voor de C4), zagen we veel schakers lang en fanatiek nadenken. Kortom, een leuke avond met twee veelbelovende teams!

De uitslagen kan je hier terugvinden: https://sga.netstand.nl/scores/index/3.

Tekst: Florence Berbain & Samuel Cohn
Foto’s: Florence en Agi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *