Gezocht: prijzenkasten voor onze jeugdspelers

Ze blijven de bekers maar mee naar huis nemen. De eerste keer is iedereen thuis hartstikke trots en blij. Maar na de tiende, twintigste, dertigste keer komen de hoofdbrekens: ons huis wordt overgenomen door zilverwerk!

Indrukwekkende statistieken

Op zondag 5 november was alweer de derde Grand-Prix van het seizoen. In het verre Almere. Stadskinderen zoals hier op VAS krijgen het idee dat ze op stedentripvakantie zijn.

Zeventien VAS’ers gaven acte de présence. En daarvan namen maar liefst elf een beker mee naar huis. Dat is ongeveer 65% van onze deelnemers: een indrukwekkende statistiek aangezien normaal gesproken de kans op een beker de helft daarvan is.
Oftewel, allemaal overperformers bij onze jeugdafdeling!

Hemelbestormers

Imre zat in de prestigieuze topgroep. Die was sterk bezet, met een gemiddelde rating van 1500. Maar Imre kon zich hier heel goed staande houden. Door 3 uit 7 te scoren, eindigde hij zelfs in het linkerrijtje. Zijn rating is gigantisch gegroeid de laatste drie maanden, en dat is duidelijk niet een ongelukje.

Saffran domineerde de tweede groep. Hij won met gepaste afstand zijn groep: 6,5 uit 7. Topresultaat!

Joseph schaakt overal fanatiek aan mee. Op de clubavond neemt hij de partijen ook het serieust van iedereen. En dat terwijl iedereen bij VAS de interne partijen hartstikke serieus neemt, dus dat zegt veel. Hier scoorde hij 5 uit 7 en knap de tweede plek in groep nummer drie.
In deze groep deed ook Tako mee: met 3 uit 7 scoort hij ongeveer als verwacht.

Brons voor YiCheng in de volgende groep! Hij is één van de jongste op dit toernooi, dus dat is ronduit knap.

Dominerend

Een mooi podium in de vijfde groep. Kien kwam uit op de tweede plek. Hij heeft eigenlijk 5 uit 7 gescoord, alhoewel dat helaas niet zo de boeken in gaat. Maar hij kon niet tippen aan een andere VAS’er. Op plek één de onwrikbare An met de volle score!
Ook schaakten hier jongelingen Harvey en Shashank, allebei 3 uit 7 gescoord.

Het VAS-succes stopt maar niet. We zijn inmiddels in de zesde groep beland. Gloednieuw VAS-lid Tung zorgt dat hij flink opvalt, door hier te eindigen op de tweede plek met 5 uit 7. Hij bleef daarmee Joshua voor. Met 4 uit 7 bereikte hij de derde plek. Het linkerrijtje is gecompleteerd door Dominique.

En nog een derde plek voor een VAS’er! Anton komt uitstekend mee met 5 uit 7!

Ted speelde volgens mij zijn eerste GP, dus een spannende ervaring. Met twee remises en een winst heeft hij geleerd resultaten te boeken. Hij gaat zich hard ontwikkelen!

Tot ieders verbazing volgen dan twee groepen zonder VAS’ers, maar niet getreurd. In groep 11 gingen ze weer helemaal los. Khang op plek één met 6 uit 7. En Pengbo op plek twee met 5 uit 7. Prachtig podium voor twee van onze talenten!
Johan is een beetje een ruwe diamant. Hij is een prille zes jaar oud, maar zit nu al in Stap 3. Hij ontwikkelt zich volop in zijn spel en daar heeft hij gelukkig alle tijd voor. Nu haalde hij 2,5 uit 7 in deze groep.


Zie voor alle uitslagen: https://schakenalmere.nl/stand/grand-prix-2023/.
Natuurlijk bedankt voor de organisatie vanuit Almere en Pim!

Tekst: Samuel Cohn
Foto’s: Sylvia & Edgar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *