SGA Pupillendag: Harvey en Raghav kampioen

De Pupillendag is bedoeld voor de jongste schakers onder ons. Talenten in de dop die hun eerste serieuze toernooi spelen. Met veel op het spel: lokale kampioenstitels en kwalificatieplekken. Veel VAS’ertjes namen deel, goed om te zien! En Harvey en Raghav maakten hun favorietenrol waar tegen leeftijdsgenoten…

F (t/m 9 jaar)

Een week terug werd hij nog derde van Nederland tegen kinderen van een jaar ouder. De gedoodverfde favoriet in Amsterdam was dan ook Raghav. Schakend stak hij ver boven de rest uit, maar toch moest hij een half puntje afstaan! De familie Guillaumond ontpopt zich als angstgegner voor vele VAS’ers.
Dat mag de pret niet drukken. 6,5 uit 7 betekent een duidelijke eerste plek, gefeliciteerd Raghav!

Maar het VAS-plezier blijft maar doorgaan. Na een knaptoernooi behield Kien 5 van de 7 punten. Hij is daarmee tweede van de SGA geworden. Met Raghav boven je is dat alsof je je categorie gewonnen hebt! Kien schaakt al vanaf heel jong bij VAS en maakt rustig en gestaag stappen. Zo is hij laatst gepromoveerd naar de eerste speelhelft bij de VAS interne competitie. En bij deze Pupillendag eindigt hij elk jaar ook een stukje hoger, dus het gaat heel goed.

Nieuwkomer Yicheng waagde ook een poging op dit toneel, en kwam al opvallend goed mee. Met 4 uit 7 nestelde hij zich prima in de middenmoot. Prima resultaat en wie weet hoe hij verder groeit!

De winnaars van de F-categorie.

G (t/m 8 jaar)

Harvey was niet te verslaan deze dag. Met absolute overmacht (7 uit 7) is hij de nieuwe kampioen van de G-categorie. Bijzonder, al deze successen van jonge VAS’ers. Dat betekent dat we voorlopig in onze handen kunnen knijpen!
Het is duidelijk dat Harvey in een jaar tijd grote stappen heeft gezet, want dit was geen makkelijke groep hoor. Hij liet een paar geduchte tegenstanders achter zich. Voor het NK zal zijn spel nog iets bedachtzamer mogen en dan kan hij het ook daar ver schoppen.

De G-categorie zit vol met VAS’ers overigens! Pengbo scoorde 3,5 uit 7, Khang kwam tot 3 uit 7. En Escher speelde heel leuk haar eerste toernooi. Ze mocht meteen aan partijwinsten proeven, ze won er twee.

Harvey wint de G-groep met overmacht.

H (t/m 7 jaar)

Vorig jaar was Ira al de grote verrassing en dit jaar was ze de H-categorie nog niet ontgroeid! In haar tweede poging speelde ze hartstikke goed. Want ze kwam met vijf uit zeven punten. En dan moet je nagaan dat de H’tjes en G’tjes door elkaar spelen. Ira is dus haar leeftijd vooruit.
Ze eindigde met de tweede plek en kreeg ook de beker voor beste meisje, leuk!

Ali is gloednieuw lid en vertoonde zich ook op deze dag. Hij is één van de meest enthousiaste schakertjes bij VAS op dit moment, altijd heel trots als hij een mat gevonden heeft. Vandaag lukte dat ook prima. Hij scoorde 3 uit 7, goed voor een allereerste toernooi!

Broer en zus heffen hun trofeeën!

Op 17 juni is de nationale Pupillendag. Vier VAS’ers mogen meedoen. De geplaatsten: Raghav, Kien, Harvey en Ira.

Alle resultaten en het algemene verslag staat op de SGA-website: http://www.sgaschaken.nl/sga-pupillendag-gewonnen-door-raghav-f-harvey-g-en-hans-h/
Bedankt SVAW voor de organisatie van deze altijd leuke dag!

Tekst: Samuel Cohn
Foto’s: Mandy en Vilas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *