VAS C1: de spanning stijgt in Hoofdklasse C

Donderdagavond 5 maart heeft VAS C1 na een makkelijke thuisoverwinning (3,5-0,5) op Amsterdam-West C1 nog altijd een fraaie 100% score: 10 punten uit 5 wedstrijden.

En er zijn nog maar twee ronden te gaan in de Hoofdklasse C van de externe SGA jeugdcompetitie….. waarbij wel aangetekend moet worden dat VAS C1 tot nu toe van de Top 3 het makkelijkste programma heeft gehad. Voor de boeg staan nog in de zesde ronde de uitwedstrijd tegen medekoploper Zukertort Amstelveen C1 en in de laatste (gezamenlijke) ronde (bij VAS) het duel tegen de nummer 3 Almere C1.

Tot de tanden gewapend zal VAS C1 dus de ontknoping van de competitie in moeten gaan! Een podiumplaats staat al vast…. de vraag is of VAS C1 brons, zilver of goud in de wacht sleept. Spannend!

In de wedstrijd tegen Amsterdam-West haalde Lan, zoals we van haar gewend zijn (4 uit 4 tot nu toe!), soepel en snel het eerste punt binnen. Even later zag de tegenstandster van invaller Olav de matdreiging niet: 2-0. Kopman Ingo en zijn tegenstander hielden elkaar in evenwicht: 2,5-0,5. Toen duurde het nog wat langer voordat Olivier de eindstand op 3,5-0.5 bracht.

Uitslagen en stand

Door: Cornelie Wiersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *