VAS-team Onder De Linde 1 wint groep C Amersfoorts Caféschaaktoernooi

Door onze verslaggever

8 maart vond voor de 25e keer het Amersfoorts Caféschaaktoernooi – georganiseerd door Schaakvereniging Hoogland – plaats. Ieder jaar doen teams van vier spelers mee die in het in verscheidene cafés in de Amersfoortse binnenstad in snelschaakmatches tegen elkaar opnemen, waarbij naast schaakkwaliteiten ook doorzettingsvermogen en conditie belangrijke rollen spelen.

Ieder jaar onderscheidt dit toernooi zich niet alleen door de prachtige achtergrond van de historische binnenstad van Amersfoort, maar ook door de vriendschappelijke sfeer, en dit jaar was geen uitzondering.

Onder de vlag van Onder De Linde, het oudste café van Amersfoort, deden dit jaar vijf VAS spelers mee. Ondanks de ontspannen sfeer erop waren zij er op gebrand een goed resultaat neer te zetten, na enkele jaren op rij net naast de gouden plak te hebben gegrepen.

Na een heerlijke kop koffie en een panini in café Onder De Linde werd de tocht langs de verschillende cafés ingezet. In ronde 2 wist ons team een 4-4 gelijkspel neer te zetten tegen gedoodverfde favoriet Kleddermat, en in het onderlinge duel tegen Onder De Linde 2 kwamen we er niet zonder enkele kleerscheuren vanaf. Het werd een spannende strijd waarbij uiteindelijk op een half bordpuntje verschil de strijd met Kleddermat werd beslecht in ons voordeel.

Simon speelde met 8 uit 8 een perfect toernooi, en liet daarmee Wout en Roelof (beiden 7/8) net achter zich in de strijd om het topscoordersjasje. Ook Jelle en Tom wisten een mooie score neer te zetten.

Achteraf werd er uitgebreid nagesproken in Onder De Linde. We kijken terug op een schitterende dag. Volgend jaar moet de B-groep er aan geloven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.