Vrolijke prijsuitreiking bij de jeugd

We zijn halverwege het seizoen beland, en dat betekent tijd om de balans op te maken. De eerste competitiecyclus zit erop, en indeler Ivo heeft de eindstanden uitgedokterd. Tijd voor de prijsuitreiking dus!

Kroongroep
Émiliën heeft echt zijn best gedaan, maar het lukte maar niet om Raghav van de troon te stoten. Raghav is nogmaals uitgeroepen tot jeugdclubkampioen en trotse ontvanger van de Ivo Kroonkroon!
Imre weet flinke concurrentie achter zich te dulden en kan heel blij zijn met de beker voor de derde plek.

Koningsgroep
Het was lang vechten voor Alex in Koningsgroep I, maar het geduld heeft zich uitbetaald. Hij wint de groep. Samen met Baris promoveren ze naar de créme de la créme van VAS.
Dominique kon het niet geloven, maar het is echt waar. Ze zette een heel goede score neer en mocht de beker voor de Koningsgroep II in ontvangst nemen. Ook een knappe tweede plek en dus promotie voor David R. Hij eindigt gelijk met een ander, maar zijn hogere aanwezigheid was doorslaggevend!

Damegroep
In de eerste Damegroep was nieuwkomer Benjamin heer en meester. Hij vond de partijen op een gegeven zelfs wat saai vinden, zoveel won hij! De sterke tegenstanders komen nu zeker.
Joseph heeft sinds de start van dit seizoen reuzensprongen gemaakt, maar de Damegroep II winnen bleek behoorlijk lastig. Hij was in een tweestrijd met Achraf verwikkeld, maar trok net een halfje meer over de streep.

Torengroep
Joshua maakt zijn promotie naar de eerste speelhelft meer dan waar. Hij slokte de tegenstanders op en ontvangt zo een fijne interne beker voor de eerste Torengroep.
De tweede torengroep zit in de andere speelhelft. Miel maakte de verwachtingen waar door die te winnen. Harvey komt verdienstelijk tweede en mag ook de spannende stap maken naar de grote jongens.

Lopergroep
Deze keer zat de sterkste van de tweede speelhelft een groep lager, en dat is heel verrassend. YiCheng ontwikkeld zich razendsnel. Met 13,5 uit 14 was hij niet te stoppen in Lopergroep I.
In de tweede Lopergroep was het de kleine Khang die zegevierde. Toch verrassend wat hij nu al laat zien, hij groeit even snel als zijn broer. Ook Jeanne mag promoveren doordat ze vaker aanwezig was dan anderen met haar puntenaantal. Dat loont!

Paardengroep
Hier zien we vooral nieuwkomers in de groepen. Ze doen het hartstikke goed. Toevallig zitten de twee winnaars op dezelfde basisschool: Eytan wint Paardengroep I met overmacht en Ben blijft bijna-jongste lid Johan net voor in de Paardengroep II.

Pionnengroep
Net als pionnen, lopen deze kinderen altijd voorop. Pengbo slaat af en toe zelfs een veld over, zo snel gaat-ie. Dat levert groepswinst van de eerste Pionnengroep op!
Zinedine heeft de smaak helemaal te pakken. De beker van Pionnengroep II kan hij op conto van zijn enthousiasme schrijven.

Revanchecompetitie
Wie snel klaar is, speelt een revanchecompetitie: snelschaken met andere kleuren.
We zien dat Raghav dat foutloos heeft gedaan. Acht keer wilde iemand revanche nemen tegen hem, acht keer is dat faliekant mislukt.
YiCheng, die zo goed voor de dag is gekomen bij de tweede speelhelft, domineerde dus ook de revanches. Van de zeven partijen won hij alle zeven. Tweede plek!
Het meest bedreven in de revanches is Dylan. Hij kwam er maar liefst negen keer aan toe en won daar zes van. Ook hij ontvangt hier een mooie beker, voor de derde plek.

Trotse geslaagden

Verder was er ook een moment om tussentijdse Stappenexamen te maken. Dit leverde mooie cijfers op voor: Lan (Stap 1), Pengbo met een tien! (Stap 2), Khang (Stap 2), Ira (Stap 2), David N (Stap 1+), Shashank (Stap 1+), Amira (Stap 1+), Lieven (Stap 3), Tung (Stap 3), Miel (Stap 3) en YiCheng (Stap 3).
Gefeliciteerd met hun Stappendiploma. Op naar de volgende!

Nieuwe indelingen

De tweede cyclus gaat donderdag van start. Er zijn nieuwe indelingen gepubliceerd!
In totaal krijgen nu 105 jeugdleden training bij VAS, dat is ongekend. Een aantal waar we heel trots op en dankbaar voor mogen zijn, dat zoveel trainers zich willen inzetten voor ons 🙂
Overigens, als iemand nieuwe stukken weet waar we de speelgroepen naar kunnen vernoemen, dan houden we ons aangeraden.

indeling-interne-voorjaar-23-24

indeling-trainingsgroepen-23-24-voorjaar

Tekst: Samuel Cohn
Foto’s: Khoi Ho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *