VAS uitgeschakeld voor Zilveren SGA-cup

Door Benno Drewes

Donderdag 14 november ontvingen we Caissa voor de eerste ronde van de SGA-cup voor spelers tot 1900. Helaas kwamen we net te kort om door te gaan, 2-2. 

Op bord 1 had Samuel een zware avond aan het kopbord. Dat overkomt Samuel niet vaak.

Rob op bord 4 speelde tegen Wim Suyderhoud. Duel der bestuursgiganten. Daar wordt op veel meer fronten gespeeld dan op die 64 velden. Voor gewone stervelingen niet waar te nemen. Remise was de uitslag.


Joost van Dongen wist wel een mooie overwinning te boeken, onderstaand een kort verslag van zijn partij:

Met zwart koos ik, het is geen verrassing, voor Siciliaans. Ik kreeg na e4 Pc3, f4 en en breed opgezette ontwikkeling richting mijn koningsvleugel te verhapstukken. Alleen echt doorpakken deed mijn tegenstander niet. Hij wachtte maar en wachtte maar.  Ik overdacht een stukoffer op e4. Alles bij wit stond zo verkrampt en je kom de loper ook niet zomaar terugpakken, want Dameverlies lag op de loer. 

Mijn tegenstander trok er een halfuurtje vooruit om voor de meest risicoloze te kiezen, terwijl de computer binnen 0,00001 seconde zegt dat ik eigenlijk gewoon een stuk weggaf.  

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, bleef wit met een geïsoleerde pion te zitten en een tochtige koningsvleugel. Op techniek – doch enigszins behoudend – schoof ik de stelling naar winst.

Het zorgde voor een gelijkspel. Echter bij de SGA valt in die situatie de uitslag van het laatste bord en indien dat geen verschil maakt het bord daarboven. Daar hadden wij gewonnen. Einde verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *