60 kinderen doen examen

Op donderdag 17 juni was het eindelijk zo ver: de tig keer uitgestelde stappenexamens konden doorgaan. Niet eerder waren er zo veel kinderen die tegelijk een examen maakten. Het lukte Ton Sprong, de KNSB diplomaconsul, zelfs niet om alle examens na te kijken voor zijn vertrek.

Om kwart over acht was er een eerste, grote diploma-uitreiking van de Opstapjes, Stap 1, 1plus en Stap 2. Iedereen was geslaagd, ook alle nieuwe instromers die opgingen voor een examen. Er werden opvallend veel tienen behaald, waaronder die van Bregje voor Stap 2, die speciaal vermeld mag worden. Het was erg fijn om haar weer op de club te zien!

De uitreiking van Stap 2plus, 3plus, 4, 5 en 5plus liet nog even op zich wachten. Traditioneel zijn de plusexamens zowel zeer lastig om te maken als om na te kijken. Niemand kwam in de buurt van het maximale aantal punten (100). De meesten zaten even over de grens van 70, erop, en enkelen er net onder. Andrija mag apart vermeld: hij haalde 88 punten voor stap 2plus, hetzelfde aantal als Raghav voor 1plus.

In november of december zullen we weer een toetsmoment inplannen, waarop een deel van de spelers een volgende stap kan maken, of een herkansing kan doen.

Voor Reda, die gestoken was door een bij en daardoor het examen miste, wordt een uitzondering gemaakt: hij mag komende donderdag een gooi doen naar zijn Stap 1 diploma.

tekst: Zwaan, foto’s: Pokon, Hans, Zwaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *