Eerste VAS Jeugd Arena op Lichess

De jeugdafdeling van VAS ontwaakt uit haar winterslaap. We schaken nog niet in ons welvertrouwde Cygnus, maar gelukkig wel op de schaakwebsite lichess.org. Zo begonnen we het jaar met een snelschaaktoernooi.

En wat hebben veel kinderen weer zin in een potje schaken! Zesentwintig enthousiaste kinderen streden om de drie podiumplekken, drie virtuele trofeeën en natuurlijk zo veel mogelijk toernooipunten. Sommigen moesten nog wennen aan het digitale schaakbord, terwijl anderen al veel ervaring hebben met online snelschaak.

Bij een Arenatoernooi word je zo snel mogelijk na het eind van je partij ingedeeld. Als je korte potjes speelt, kun je in totaal dus meer partijen spelen. Dat had Émilien (koekie876) goed begrepen, die 13 partijen in een uur wist te proppen.

Maar nog belangrijker dan veel spelen is veel winnen. Als je meerdere partijen achter elkaar wint, dan krijg je bonuspunten (een ‘streak’). Hier maakten Mick en Joshua (JJ_YAY) goed gebruik van: zij wisten respectievelijk 6 en 5 partijen achter elkaar te winnen en haalden daarmee de tweede en derde. Maar met een grote voorsprong heeft Rufus (Blinkypac) de eerste plaats behaald: op de eerste partij na wist hij alles te winnen.

De eindstand is hier terug te vinden.

Volgende week is er weer een toernooi. We houden de resultaten van iedere week bij om zo te bepalen wie de ultieme online clubkampioen wordt. Veel spelen wordt beloond! Om mee te doen volg je weer deze aanwijzingen. Het toernooi is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *