Eindstanden Jeugdcompetitie eerste cyclus 19-20

De eerste cyclus van de jeugdcompetitie van seizoen 2019 – 2020 was weer mooi en spannend. In totaal hebben jullie 326 partijen gespeeld voor competitie (plus ladder), en zijn er 64 revanchepartijen gespeeld.

Hoe zat het ook alweer? Iedereen speelt in zijn eigen competitie. Van Koningsgroep tot en met pionnen-groepen. De eerste partij van de avond is de belangrijkste. Deze speel je voor die competitie, en hij telt ook mee voor de ladder. Als je geen partij voor je competitie speelt (omdat bijvoorbeeld je tegenstander er niet is), speel je natuurlijk nog wel een partij. Die telt dan alleen mee voor de ladder. Als je nog tijd over hebt, kan je een revanche-partij spelen. Je wisselt van kleur, hoeft niet meer te noteren, en je hebt natuurlijk ook minder tijd op de klok. Die tweede partij telt dan mee voor de revanche-competitie. En nu 14 rondes later…. zijn de eindstanden bekend.

De pionnen-2-groep is gewonnen door Everest. Tegen Fietje speelde hij 1-1. Ze waren dus ongeveer even goed, maar omdat Everest veel meer partijen heeft gespeeld, krijgt hij de eerste plek, en wordt Fietje nummer 2. Tussen Nova en Hektor was het spannend. Evenveel punten, en dan telt het onderling resultaat. En omdat al in de eerste ronde Nova had gewonnen en het een keer daarop remise werd is Nova 3e geworden. Jammer voor Hektor, die wel in de laatste ronde nog een prachtige overwinning vierde op de nummer 1 Everest!

De pionnen-1-groep was deze cyclus als eerste klaar. Blijkbaar zijn dit allemaal schakers die vaak op VAS komen. Heel goed! (En heel fijn voor de indeler!) Dit was een hele spannende groep. Nummer 3 werd Jack, maar hij was wel de énige die remise wist te maken tegen de nummer 1. Tweede werd Robin, en duidelijk de sterkste in deze groep was An!

De paardengroep was ook spannend. Bregje greep net naast de prijzen, maar wist wel als énige tegen de nummer 1 remise te maken. Noah werd een half punt voor brechtje 3e. David verloor in de derde ronde tegen Maxime, maar verder wonnen deze jongens alles. (Behalve dus tegen Bregje). David tweede en Maxime eerste!

In de lopergroep was Emiel de grote pechvogel. Hij heeft het fantastisch gedaan, won van de nummer 2, won bijna van de nummer 1 (maar dat werd in de arbitrage remise gegeven). Helaas had Emiel in de eerste ronde van Roy verloren. En omdat zij allebei vier punten hebben, wordt Roy op onderling resultaat derde. Jeppe won ook van de nummer 1, maar verloor daarnaast teveel potjes en wordt daarom tweede. En fier bovenaan, met 5,5 punten staat Alex!

In de torengroep was het een spannende strijd tussen 3 spelers die aan elkaar gewaagd zijn: Tobias, Mick en Olav. Zij speelden in de competitie tegen elkaar, en ook nog voor de ladder. En dan was het resultaat vaak omgekeerd. De competitiepartij telt, en daarom is Mick derde geworden. Tobias verloor geen enkele partij tegen deze top-3, maar morste teveel punten tegen de andere spelers in de groep. Daarom is hij tweede geworden. En de glorieuze overwinnaar in deze groep is Olav!

De damegroep was dit jaar een rare competitie. Er werd met 8 spelers begonnen, maar er vielen er steeds meer af. Uiteindelijk kon van slechts 5 spelers een volledige competitie opgemaakt worden. En omdat dan een aantal partijen wegvallen (tegen spelers die maar een paar keer meededen), is de uitslag voor sommigen misschien toch verrassend: 1 Lennox (die alles won), 2 Florian en 3 Wessel.

Ook de koningsgroep was wat dat betreft raar. Begonnen met 10 spelers, geeindigd met 6. Rufus begon de competitie slecht en komt daardoor net niet in de top 3. Drie weken geleden speelden Olivier en Jay tegen elkaar. En dat duel bleek vanwege het onderlinge resultaat beslissend voor de plaatsen twee en drie. Jay werd 2e en Olivier 3e. Maar de absolute kampioen van deze competitie was Ryan. Hij won al zijn partijen gemakkelijk en liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was.

En dan was er dus de revanche-competitie. Wie speelde de meeste revanche-partijen en wie won daarvan het meeste? In totaal waren er 4 schakers die op 12 punten eindigden in deze competitie: An, Josephine, Ilan en Everest. Everest was degene die dit aantal wist te behalen in slechts 4 revanche-partijen, en dus wint hij de derde plek. Alex kwam op 14 punten en wordt tweede. En de absolute revanche-koningin, met 24 punten (10 gespeeld en 7 gewonnen) was dit jaar Hadia!!

Zo zie je maar, speel in de volgende cyclus zo vaak mogelijk een revanche-partijtje en je kunt zomaar met een prijs naar huis gaan…

En dan de allerbelangrijkste prijs, de laddercompetitie. Voor deze prijs speelt iedereen mee. Van pionnen tot koningen. Alle jeugdspelers van VAS hebben een kans. Dit is ook de competitie waar je een extra punt voor krijgt als je je op tijd afmeldt. En dat is dit jaar beslissend geweest in de top 3!!! (Dus ouders… help in de volgende cyclus uw kind ook naar een prijs!). Mick heeft zich 2 keer op tijd afgemeld, en heeft samen met zijn overige 12 partijen 34,5 punten gehaald, en wordt daarmee derde. (Als hij zich niet had afgemeld, was dat heel anders geweest…). Tweede met 36 punten is An geworden.

En dan de nummer 1. De winnaar van de ladder-competitie. Wie is het dit jaar geworden? Vanaf het begin ging hij al supergoed, bijna onverslaanbaar. Dus heb ik het hem steeds moeilijker proberen te maken door hem bijvoorbeeld voor de ladder tegen het ijzersterke oud-jeugdlid Charles in te delen. Maar daar won hij ook gewoon. Even werd het nog spannend gemaakt doordat hij een keer niet kwam opdagen (zonder afmelding, dusss…….). Opeens kwamen de achtervolgers weer een stuk dichterbij. En toen kwam in de voorlaatste ronde nog de laatste beproeving. Hij werd ingedeeld tegen een volwassene. En niet zomaar een volwassene, maar zelfs een Fide-meester. (Dat is één van de sterkste schakers van de club VAS!). En zelfs daar had hij bijna gewonnen. En daarom is hij de terechte winnaar van de laddercompetitie, de absolute uitblinker, de allerbeste! Ik heb het natuurlijk over:

RYAN

Alle eindstanden zijn te vinden onder jeugd –> interne competitie –> standen

Allemaal heel veel succes in de volgende cyclus!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.