KNSB: VAS 8 slaat toe in Amstelveen

VAS 8 heeft Zukertort 4 met mooie cijfers verslagen. Wij moesten aantreden in Amstelveen. Omdat alle andere Zukertort teams uit speelden, werd dit een gemoedelijke middag, in een docentenkamer, koffie thee en koekjes binnen handbereik, in een verder verlaten Herman Wesselink college.
Het begon met een bordpunt voor Zukertort op bord 8, vanuit het niets, de spelers van bord 8 waren ineens allebei weg. 0-1, of zoiets…
Na eenvoudige winst door Riccardo, dreigde Evert Jan vakkundig weggespeeld te worden. Maar zijn tegenstander had een moment van schaakblindheid en blunderde zijn Dame (2-1).

Bas kreeg op een paardvork voor zijn kiezen en gaf daarna snel op. Machiel was al een tijdje bezig met een voorsprong van 2 pionnen in winst omzetten. Zijn zeer jeugdige tegenstander speelde door tot mat (3-2).

Op bord 3 stond Hans al enige tijd een pion voor, maar verder was de stelling volkomen remise, met geen enkel gevaar voor wit noch zwart (3.5 – 2.5).

Ondertussen had Philip op bord 1 ongeveer deze stelling:


(misschien niet 100% correct)
Uiteindelijk kon de tegenstander dit niet meer keepen (4.5 – 2.5).

Toen was alleen Reynold nog bezig op bord 6 en die partij ging nog lang door. Een pluspion op de a-lijn gaf de doorslag.

Deze werd langzaam maar zeker naar promotie gemanipuleerd. Rond etenstijd werd 5.5 – 2.5 als eindstand genoteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *