KNSB: VAS 8 Vecht zich naar de winst!

In klasse 6F staat VAS 8 op een ietwat ongunstige positie. Gelukkig hebben we vandaag tegen HWP Haarlem 5 een matchpunt behaald.

Op bord 8 wist Ugur de stelling van de jonge tegenstandster uiteen te rijten en een Dame pal voor de koning te zetten. Dat was genoeg voor winst.

Op bord 4 leek Philip Venema even een stuk achter te staan. Maar dat bleek de inleiding van een mooie combinatie, en er werd een punt behaald.Op bord 2 kreeg Evert Jan een mooie stelling, waarbij de tegenstander een beetje apart en soms wat passief opende.

Hier dreigt aan beide kanten van het bord een penning. Uiteindelijk won Evert Jan in een scherp Toreneindspel. Op enig moment stond het 4-3 voor VAS 8, waarbij precies alle witspelers hadden gewonnen. Alle zwartspelers hadden verloren.

Behalve Pjotr op bord 1.

Remise was voldoende voor het team om de match te winnen. Maar Pjotr ging uiteraard voor winst van zijn partij. Helaas forceerde zijn tegenstander (rating 1753 !) even later een ruil van Toren en alle pionnen. Met twee paarden kun je niet mat zetten. Hoewel Pjotrs vingers jeukten om het toch te proberen, besloot wedstrijdleider John Pex reeds bij het zien van die stand tot remise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *