Stappenexamens, hernieuwde poging: 17 juni 2021

Vlak voor hij met vakantie gaat zal de SGA-examenconsul op onze club langskomen om de stappenexamens af te nemen. Uiteraard hopen we dat we tegen 17 juni weer in het Cygnus kunnen. Zo niet, dan moeten we het toetsmoment wéér vooruitschuiven.


Voor de meesten van jullie zal dit diploma heel makkelijk te halen zijn (omdat het al tig keer uitgesteld is en jullie schaakkennis in de tussentijd is toegenomen). Ik verwacht dus veel tienen!


Anderzijds is het voor sommigen juist erg lang geleden dat ze stappenpuzzels maakten. Voor diegenen is het een goed idee om flink te oefenen. Het kan geen kwaad een al eerder gemaakt werkboek nog eens blanco aan te schaffen! Ook erg nuttig zijn de Extra werkboeken (meer van hetzelfde niveau), de Mix werkboeken (de stap en bijbehorende plusstap door elkaar) en de pittige Vooruitdenken werkboeken (blindoefeningen op hetzelfde niveau als de genoemde stap). Ze zijn te koop bij Schaak-en Gowinkel Het Paard op de Haarlemmerdijk: https://www.schaakengo.nl/schaken/schaakboeken/les–en-werkboeken/stappenmethode/

Nakijken kun je gemakkelijk zelf doen, de antwoorden staan online.


Check of je naam in onderstaande lijst staat, en of het opgegeven examen klopt. Degenen met een vraagteken moeten mij nog even antwoorden of ze het genoemde examen gaan maken. Het beginnersgroepje gaat die dag gewoon partijtjes spelen.


Opstapje 1:
Isolde, Marten, Jean, Izzy, Silver
Opstapje 2:
Everest, Hektor, Jack, Kien, Kay, Pepijn, An
Stap 1:
Raghav, Saffran, Robin, Marco, Nayeli, Phuong-nga, Reda, Hadia, Frederiek, Aroua
Stap 2: 
Bregje, Tako, Roy, Alex, Imre, Émilien, Jeppe, Nova, David
Stap 2+:
Olav, Douwe, Tobias, Aran, Oskar, Jan, Andrija, Emiel, Ivan, Lior(?), Ruben-Jay(?)
Stap 3+:
Lennox, Joshua, Mick, Kayen, Bram, Simon
Stap 4:
Lan
Stap 5: 
Ryan, Max(?)
Stap 5+: 
Jule, Rufus


Volgend seizoen zullen we twee examenmomenten inplannen, zodat we weer wat kunnen inlopen op de gemiste diploma’s!


Zwaan

tekeningen: Rupert van der Linden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *