Een giftige kwal

Op het hoogste bord een heus topduel. Khoi speelde tegen Yong Hoon. Na een interessant middenspel koos Khoi voor een afwikkeling die door een misrekening eindigde in een moeilijk houdbare stelling met een achtergebleven g-pion. Een kolfje naar de hand van Yong, die dus ook won

Elco Hakvoort versloeg Niels Hoefsloot. Niels moet dus voorlopig het DGT bord vaarwel zeggen. Mijn verwachting is dat hij hier wel weer terugkeert!

David Kleeman speelde ook weer eens een potje mee bij de interne. Hij is het spelletje niet verleerd. Hij versloeg Milan Ramer, die goed in vorm is de laatste weken.

Ryan is ook erg in vorm en dan kom je steeds tegenover sterkere tegenstanders te zitten. Ditmaal was dat Ticho. Vooralsnog bleek deze een maatje te groot. Maar met de analyse die volgde is Ryan er weer op vooruit gegaan.

Dick en Jorik speelden een hele spannende pot. Dick wist met een aantal mooie manoeuvres een beest van een vrije c-pion te creeren. Dit monster bleek beslissend.

Maxim speelde tegen Bart. In rap tempo verdwenen de stukken van het bord. In de stelling die overbleef zat helaas weinig muziek. Remise was de logische uitslag. ‘Het was een beetje saaie pot’: aldus een sippende Maxim. Toen ik hem vertelde hoe sterk Bart is klaarde hij toch een beetje op.

Theo nam het op tegen Ben. Een week eerder had ik Theo nog ten onrechte ingedeeld vanwege een dubbelganger. De echte Theo moest deze week het punt aan Ben laten

John Pex versloeg Pjotr. Een nare zwartveldige loper keek dwars door de rokadestelling van zwart heen. Na een dame zet van John dacht Pjotr een kwaliteit te winnen. De werkelijkheid bleek wreed. Het ging om een giftige kwal… De witte dame vergezelde de loper in de aanval en de zwarte koning werd mat gezet.

Een giftige kwal

Henk boekte een knappe overwinning op Han. Het is mooi om te zien hoe hard Henk vooruit gaat.

Wie ook hard vooruit gaat is Jacqueline. Zij had halverwege een schitterende stelling opgebouwd tegen Jack. De koning van Jack stond open en bloot. Omringd door de witte dame en loper. Het leek snel klaar te zijn. Jack verdedigde zich echter taai en won zelfs nog. Erg knap.

Matteo nam het op tegen Bas Haver. Bas was op Yong na de hoogste ratinghouder in de zaal. Met recht een uitdaging. Het was een moeilijke partij voor Matteo, maar hij vocht voor wat hij waard was. Uiteindelijk won Bas de partij. De tip die hij meegaf aan Matteo: probeer ook de tijd van je tegenstander te gebruiken om na te denken. Een tip waar menigeen baat bij heeft!

Tejo is helemaal terug. Hij luistert zijn interne comeback op met sterk schaak. De sympathieke Hans werd het slachtoffer van de hernieuwde dadendrang van Tejo.

Over hernieuwde dadendrang gesproken, we zijn ook verheugd Bèr weer vaker op de club te zien. Of die vreugde ook voor Tom geldt is de vraag. Hij dolf het onderspit tegen Bèr. In een overigens erg interessante pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *