Tweede ronde Keizer mini Match Toernooi

De twee ronde van het Keizer Mini Match Toernooi werd wederom goed bezocht! Weer moest er in 2 zalen gespeeld worden. Naar het zich nu laat aanzien is dat fenomeen binnenkort verleden tijd. Niet vanwege een terugloop in de opkomst, in tegendeel, maar vanwege de versoepelingen van de maatregelen. De klassieke clubavond komt steeds dichterbij!

In de top werd flink gevochten. Karel stond in de eerste partij na de opening wat minder maar bleef goed in de partij hangen en sloeg toe op het moment dat een kans zich voordeed. De tweede partij ging naar Bas zodat de punten gedeeld werden.

Andy had een zware avond tegen Daan Haver. Twee spelers met exact een tegenover gestelde stijl. Andy wil chaos, en materiële ongelijkheid. Daan wil ruilen en miniscule voordeeltjes uitwringen. Daan kreeg zijn zin en won solide.

Maxim trof met Ber een pittige tegenstander. In de eerste pot lagen er goede kansen, maar die gingen in tijdnood verloren. De tweede partij pakte Ber ook waardoor hij na 2 rondes zich soeverein in de top meldt.

Khoi stelt zichzelf ook kandidaat voor de titel. In zijn eerste partij tegen Elmer viel er vroeg een stuk af en won Khoi soepel. De tweede partij won hij een pion en wist ondanks dat Elmer zich terugvocht in de stelling won Khoi ook deze pot.

Job versloeg Roelof in een boeiende strijd. Matteo leverde een stunt door Joris op een gelijkspel te houden. Joris werd in de tweede partij flink verrast. Matteo was bij het instellen van de klok voor de tweede pot namelijk vergeten de increment van 5 seconden per zet in te stellen. Dit realiseerde Joris zich toen hij zich opmaakte om zijn eindspel naar winst te voeren. Plots zag hij genadeloos de secondes weg tikken en ging hij ten onder.

Sierk versloeg Samuel en herstelde zich zo knap van de eerste ronde. Niels Hoefsloot leverde een knappe prestatie door Milo Bogaard te verslaan. In twee spannende potten wist Niels net wat nauwkeurig te rekenen.

Milan en John speelden de eerste pot remise maar in de tweede won Milan. Het betekent voor John dat hij zijn titelaspiraties even in de koelkast moet zetten. Deze partij houdt u overigens van Milan te goed!

Joost en Ben kennen elkaar door en door. De heren hebben vele partijen tegen elkaar gespeeld. Joost is in die tijd bijna elk jaar 10 a 20 elo punten gestegen. De rating grafiek van Ben lijkt meer op het vroege werk van Pablo Picasso. Ben won knap de eerste partij en dacht de match naar zich toe te trekken toen hij in de tweede partij remise aanbood. Joost weigerde echter resoluut. Ben snapte 1 zet later waarom en gaf op.

Het niveau van Floris stijgt als een komeet. Hij won twee keer van Tom Berkelmans en dat is een puike prestatie want Tom is een sterke speler en iemand waarvan de competitieleider verwacht dat hij zijn weg naar boven gaat vinden.

Huub kon zijn rentree maken achter het bord bij VAS. studie, corona en een aanrijding hadden hem tegengehouden maar nu was het gelukkig eindelijk weer zover. Zij het fysiek gehavend. Met Jule trof hij gelijk een hele pittige tegenstander. Maar Huub constateerde tevreden dat er niet al teveel roest op zijn schaken zat. Met goed rekenwerk wist hij zich staande te houden. De uitslag was 1-1

Gerton had in de eerste ronde soeverein gewonnen, maar haalde tegen Milo Cornelissenniet zijn niveau. De lange termijnsplannen maakten dat deze avond juist de korte termijns problemen onderbelicht werden. Materiaal werd onnodig ingeleverd en de match ook.

Henk en Robin deelden de punten na een intense strijd. De broer van Robin, Felix pakte wel de volle buit. Machiel had zo zei hij zelf ; ‘ alle 64 velden van het bord gezien’. Nou is dat op zichzelf alleen maar goed. Bordvisie is 1 van de belangrijkste elementen van goed schaken. Dit was echter niet de context waarin Machiel zijn opmerking plaatste.

Theo leek de eerste partij tegen nieuweling Luc te gaan winnen. Met een pluspion en het loperpaar tegen twee paarden had hij immers een voordelige stelling. Theo is echter nog niet de onverslaanbare machine die hij vorig seizoen was en Luc toont het vechtershart en de focus van een ware schaker. Hij vocht zich terug en won de partij. Hij won uiteindelijk ook de match.

Tom Oosterhuis deed voor het eerst mee met de interne. Hij trof een andere Tom. We hebben er inmiddels ook drie. De battle of the Toms of TomTom eindigde in 1-1. Beide heren hadden zich prima vermaakt en het is met name van Tom Oosterhuis een hele knappe binnenkomer!

Robbert versloeg in twee goede partijen Hans. Hij was zelf ook tevreden. Een schaker heeft dit soort opstekers soms nodig. Hans verdient er ook 1. Maar dat gaat ongetwijfeld nog komen.

Joris en Bas wonnen beiden een partij. Ondanks een wat onhandige dame zet van Joris wist deze zijn stelling in de tweede partij met goed rekenwerk weer te herstellen. Bas baalde na afloop tot hij hoorde hoe sterk Joris qua rating is. Hij klaarde op en verliet tevreden het pand.

Tot slot nog dank aan alle handen die het organiseren van deze clubavond licht werk maakten (Bas, Daan, Floris, Milan, Niels H, Milo, Joris). Samen maken we er een mooie clubavond van!

Hieronder alle uitslagen van ronde 2

UITSLAGEN-RONDE-2-27-5-2021

En hier is de stand na ronde 2

STAND-NA-RONDE-2-27-5-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *