Eline stunt tegen Grootmeester in Fide World Cup Kwalificatie Toernooi!

Onze eigen Eline Roebers heeft een geweldige prestatie geleverd door een Griekse grootmeester uit te schakelen in een knock out toernooi dat als kwalificatie toernooi dient voor de World Cup! Wat een ongelooflijke prestatie!! Klasse Eline!! Eline mocht aan dit toernooi deel nemen omdat ze samen met 5 anderen een wildcard voor het evenement had gekregen van de KNSB. Op het sportcomplex van Papendal liet Eline zich van haar sterkste kant zien!

Het verslag hieronder is van de website van de schaakbond.

Eline Roebers speelde met zwart tegen de Griekse GM Athanasios Mastrovasilis (2521) onbevreesd het Hollands. Misschien iets te onbevreesd, want ze kreeg een flinke aanval op haar dak en verloor. In de tweede partij met wit waren de rollen echter volledig omgedraaid. Middels een gedurfde aanvalsopzet wist ze haar tegenstander enorm onder druk te zetten. Toen ze ook nog de beste voortzetting vond in de belissende fase, had ze opeens een barrage afgedwongen.

Een nederlaag in de eerste rapidpartij wist Eline op prachtige wijze goed te maken door een karakteristieke vechtoverwinning met haar geliefde Hollands. Dat betekende de tweede comeback tegen een grootmeester op één dag. En daarmee was de koek nog niet op. De noodzakelijk geworden armageddon partij begon met drie kwartier vertraging omdat de hoofdarbiter er een zeer omslachtige lotingsprocedure op na bleek te houden. Toen de klok eenmaal was gestart ging Eline als een raket en leverde een fabelachtige aanvalspartij af. Na haar WK titel in december wederom een schitterend visitekaartje van de jonge dame uit Amsterdam.

De volgende ronde bleek echter loodzwaar. Eline Roebers, die sensationeel een grootmeester had uitgeschakeld, kreeg ditmaal met Ivan Salgado Lopez (2599) een nog sterkere grootmeester voorgeschoteld. De Spanjaard bleek een maatje te groot en won overtuigend met 2-0. Dit biedt echter weer uitstekende aanknopingspunten voor Eline’s verdere ontwikkeling, waar ze met haar vaste trainer Robert Ris ongetwijfeld weer hard mee aan de slag gaat (bron schaken.nl).

Voor wie de partijen wil naspelen:

EERSTE PARTIJ RONDE 1

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-hybrid-world-cup-qualifier-2021/1/32/1

TWEEDE PARTIJ RONDE 1

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-hybrid-world-cup-qualifier-2021/1/32/2

EERSTE RAPID BARRAGE RONDE 1

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-hybrid-world-cup-qualifier-2021/1/32/3

TWEEDE RAPID BARRAGE RONDE 1

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-hybrid-world-cup-qualifier-2021/1/32/4

ARMAGGEDON RONDE 1

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-hybrid-world-cup-qualifier-2021/1/32/5

EERSTE PARTIJ RONDE 2

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-hybrid-world-cup-qualifier-2021/2/16/1

TWEEDE PARTIJ RONDE 2

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-hybrid-world-cup-qualifier-2021/2/16/2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *