VAS op het Max Euwe Centrum festival

Het winnende VAS-team.

Zaterdag 22 juni organiseerde het Max Euwe Centrum voor de 26ste keer zijn schaakfestival. Ik mocht die dag de coach zijn van het jeugdteam van VAS, waarmee ik terugkeerde naar mooie jeugdherinneringen omdat ik als jonge schaker ook zelf wel eens heb meegedaan aan één van deze festivals.

Ook deze editie was iedereen weer welkom om bijvoorbeeld een simultaan te komen spelen tegen sterke spelers als Hing-Ting Lai, Liam Vrolijk en Khoi Pham. De sfeer was net zo ontspannen als het zonnige weer en het Max Euwe Centrum had de dingen goed geregeld, met genoeg schaduw bij de borden, een krentenbol en wat limonade voor de kinderen. Kortom, zaterdag 22 juni was het Max Euweplein eens niet alleen het domein van de toeristen, maar vooral dat van de schaakliefhebbers.

Het Max Euwe Centrum had de Amsterdamse schaakverenigingen gevraagd of ze een jeugdteam met kinderen t/m 12 wilde afvaardigen om onderling een festivalcompetitie te spelen, met teams van 4 kinderen. Caissa, SV Amsterdam West, Zulkertort Amstelveen en VAS gaven hieraan gehoor. Omdat niet alle clubs precies 4 kinderen afvaardigden, werden de teams gezellig gemixt, zodat elk team compleet was. Voor VAS deden Florian, Kayen, Olav, Ruben-Jay en Tako mee, terwijl Olivier aan een andere tafel simultaan speelde tegen kinderen die dat wilde.

De teams bleken erg gewaagd aan elkaar en dat was mooi want dit was het recept voor leuke en spannende matches. Dankzij elke match met een klein verschil aan bordpunten te winnen, ging uiteindelijk het team van VAS er met de eerste prijs vandoor.

Tekst: Daan Zult

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *