VAS SGA 5 TOONT KLOTEN!!

door Rob van Dongen

Maandag 3 februari dook VAS 5 de polder in om het op te nemen tegen Almere 1. Die ploeg stond gedeeld eerste en het is de ploeg die het sterke Isolani een puntje heeft afgesnoept. Geen klein bier dus.

Het zag er voor aanvang goed uit. Geen invallers dit keer. Iedereen op tijd en we hadden op papier een STAART. Bart en Jeff als snelle puntenjongens, Bart omdat hij de trein naar Groningen moet halen en Jeff, omdat het zijn stijl is. Jan en Tejo zijn mannen die minstens remise kunnen scoren. Het liep anders. Bart en Jeff waren inderdaad snel klaar. Bart versloeg Johan Haspels, die we nog kennen van De Nederlandse Bank, maar Jeff ging onderuit. Tegenstander Ton Sprong een gat in de lucht. Geroutineerde zwartspelers Tejo en Jan kwamen beiden niet verder dan remise. Geen STAART dus dit keer, volgende keer dan maar.

Aan de topborden remises voor Jaap, Chris en aan bord 2 met zwart Benno. Bleef over mijn partij. Tegenstander speelde Slavisch, ik kwam goed uit de opening, behield lang het initiatief, won een pionnetje, wikkelde af naar winst en op naar de Leffe.

Dus 4.5 – 3.5 winst. Er zit power in VAS 5. Slechts één nul tegen een sterk team. Dat belooft wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *