Kwartje valt juiste kant op voor VAS 2

door Milo Bogaard

Deze ronde speelde VAS 2 tegen de stadgenoten van Caissa 2 die in de stand op een half bordpuntje afstand stonden. Ook de uitslag werd er een met het kleinst mogelijke verschil. Omdat veel uitslagen vrij snel in de middag vielen werd het echter nooit een bijzonder spannende wedstrijd.

De opstelling viel zo uit dat de twee FM’s aan beide kanten elkaar troffen op bord 5. De tegenstander van Jan was echter minder in vorm terwijl Jan juist de laatste tijd het ene na het andere goede resultaat neerzet. De partij was snel voorbij. Ook bij Han ging het snel, zijn jong tegenstander miste iets en keek al snel tegen een ruine aan. Hiertegenover stond dat Milo met een passieve opzet gekozen had en diverse manieren mistte om toch een acceptabele stelling over te houden en daarna de stelling niet meer bij elkaar kon houden.

Sierk kwam met zwart prettig uit de opening en door zijn stukken rustig naar de juiste velden te spelen kwam er een stelling op het word waar wit een pion moest opgeven. Wit had echter een venijnige tegenstuc waarna Sierk de pion terug had moeten geven om uitstekend spel te bereiken. Helaas hield hij de pion ten kostte van een licht verzwakte koningstelling waartegen wit vervolgens vernietigend toesloeg.

Hierna was het Elco die de wedstijd naar VAS 2 toetrok. Nadat hij enigszins aangekrant uit de opening gekomen was en voormailg VAS lid Evert-Jan een goede kans gemist had pakte Elco toch het punt met een mooie schwindel. Ondertussen had David een half punt binnengehaald is een partij waarin hij iets beter had gestaan.

Het bovenstaande had zich allemaal redelijk snel voltrokken en na de tijdcontrole waren alleen Pim en Eline nog bezig en beide hadden een marginaal betere stelling. Twee halfjes waren voldoende voor matchwinst em die werden zonder veel noemenswaardigeden op het scorebord gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *