Eerste team start met prima overwinning

Na een woelige transferperiode, een ingewikkelde teamsamenstellingsprocedure en het bekend worden van enkele vakantiedata kon VAS I direct aan de bak in Haarlem.

Met twee sterke invallers konden we directe concurrent KC2 in een gelijkwaardige wedstrijd tegemoet treden. Vanuit de Azoren werd ons succes gewenst door een van de ontbrekende topspeler en tien over één zaten we allemaal achter ons bord.

Vanaf het begin was duidelijk dat het een wedstrijd zou worden waar om alle punten hard zou moeten worden gevochten en er nauwelijks cadeautjes zouden worden uitgedeeld.   

De enige uitzondering vormde de invaller die we cadeau hadden gekregen van VAS 2, waarvoor hartelijk dank!

Elco offerde op zet 10 een stuk in een dame-loos middenspel.
Elco  sloeg met zijn toren in op a7. Zijn tegenstander kwam niet meer los, raakte in tijdnood en moest uiteindelijk in het onvermijdelijke berusten.  

De andere invaller had een slaapverwekkende partij op bord 1 waarbij zijn tegenstander een toren van e7 naar e8 speelde en weer terug. Zou onze man een prima halfje pakken of kon hij zich niet bedwingen en ging hij voor de hoofdprijs? 

Ticho dacht er erg lang over na en besloot toen dat er meer in moest zitten. Dat laatste bleek niet het geval te zijn. 

Martijn speelde met zwart een prima partij maar kwam tegen een sterke tegenstander niet verder dan een klein plusje en een puntendeling. 

Jan speelde tegen oud-VAS-speler Tyro Bekedam een moeizame partij die uiteindelijk in remise eindigde. 

Joris speelde een goede opening maar liet de stelling verzanden in remise.

Omdat job een interessante partij waarin hij ogenschijnlijk goed stond verloor en Sierk zijn tegenstander had opgebracht in een partij uit een stuk zou de laatste partij bij een tussenstand van 3½-3½ de beslissing brengen.

Op dat moment was al duidelijk dat Khoi heel erg goed stond en niet veel later bracht hij ook het winnende punt binnen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *