KNSB: VAS 4

De laatste wedstrijd?*De meningen over Corona in dit artikel zijn voor rekening van de auteur en zijn niet het standpunt van de club

Ook het seizoen 2021/2022 wordt inmiddels geraakt door Corona. Gelukkig kon de 4 de ronde doorgaan, maar ronde 5 staat enigszins op de tocht, eerder starten zou misschien kunnen helpen. Door de increment is een eindtijd niet te garanderen, terug naar het afbreken van partijen zou wel een nostalgische oplossing zijn. Je moet creatief zijn in dit soort situaties. Wat in ieder geval opviel zaterdag was dat de meeste teams en spelers er ondanks (of dankzij) Corona veel zin in hadden.

Dan de wedstijd zelf. De tegenstander had gemiddeld 300 ratingpunten meer dus het draaide op voorhand vooral om persoonlijke successen en hardheid opdoen. VAS 3 had een belangrijke wedstrijd dus Tom en Jasper vielen daar in (en deden dat met verve, 2 punten). Gelukkig hadden we met Floris en Ben twee sterke invallers dus kwamen we wel goed voor de dag.

De start was goed, veel interessante stellingen die beide kanten op konden. Mathijs had pas 1 keer meegedaan en liet zien dat hij er zin in had. Meerder stukken stonden in, pionnen sloegen aan beide zijde door en toen de kruitwolken waren opgetrokken stond hij een pion voor. Zijn tegenstander stelde vervolgens remise voor en hoewel Mathijs eigenlijk nog wel doorwilde was dit een mooi resultaat. 

We begonnen dus voorspoedig en op bord 2 had Niels een mooie aanval op de koningsstelling geopend. Deze aanval sloeg niet door en met een kwaliteit minder moest Niels toch het onderspit delven. Op bord 1 trof Casper de sterkste tegenstander van Moira, rating bijna 2100. Hij kwam redelijk uit de opening maar kon het uiteindelijk niet bolwerken. Op bord 3 speelde Ben een scherpe partij. Continue stond er van alles in dreigde er een hoop. Waar in het begin Ben de overhand had draaide dit langzaam om en koste dit uiteindelijk een stuk. 

Rufus kreeg een koningsaanval over zich heen. In het begin leek dit te houden maar na lang manoeuvreren koste dit toch materiaal en de partij. Floris viel voor de tweede keer in en deed dat heel goed. Op bord 6 wist hij een sterke tegenstander keurig op remise te houden, dat belooft veel voor de rest van het seizoen. Doran had een tegenstander die af en toe snel speelde en in het begin van de partij zag het er ook goed uit. De dame stond midden op het bord en dreigde daarmee veel. Uiteindelijk was een sterk pionnencentrum hem toch te machtig. Benno was als laatste bezig. Met veel stukken op het bord ontstond een stelling waarbij er een hoop dreigingen waren en de tegenstander ook materiaal moest geven. Toch bleef het in tijdnood nog spannend en na zet 40 stond Benno zelfs een pion achter. De stelling was daarentegen goed genoeg om het af te ronden.

Een 6 – 2 nederlaag, natuurlijk geen mooi resultaat. Toch een paar lichtpuntje en als straks in de laatste 3 rondes de tegenstanders van ons niveau komen zie ik het helemaal goedkomen. Hierbij aangetekend dat ik hoop dat we kunnen en mogen spelen (als dit natuurlijk verantwoord is !?omikron?!). 

Dus als het goed is niet de laatste wedstrijd maar het begin van de ommekeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *