VAS 1 – DD 1

door Jos ten Hacken

VAS 1 verloor met 5-3 van DD. DD was met twee grootmeesters gekomen die allebei  wonnen, de rest van VAS kon dit niet compenseren.

Khoi kwam aardig uit de opening maar een lesje in grootmeesterlijke nauwkeurigheid werd teveel:  0-1.

Martijn was op zoek naar zijn eerste gm-scalp, weigerde remise en bereikte een goede stelling. Helaas waren er teveel veelbelovende mogelijkheden en de minste werd gekozen: 0-2. Victor speelde een partij uit een stuk: 1-2.

Milan probeerde dit ook maar kreeg de deksel op de neus 1-3. Ed speelde een gecompliceerde partij, een toevalligheid in de stelling deed de zaak de verkeerde kant op kantelen: 1-4.

Bij Ticho was het lange tijd een gelijk opgaande strijd totdat hij met een briljante stap 4 truc een pion won. Hier blijf het niet bij, het werden er steeds meer: 2-4.

Jos kwam slecht te staan daarna gelijk en toen beter. Een overhaaste beslissing deed het voordeel weer te niet, remise. Een taaie partij, zei Evert Straat.

Hoogtepunt van de middag was de remise van Job. Job had een slechte loper maar wist door een slimme operatie een vesting te creëren. De tegenstander probeerde urenlang deze te slopen. Steeds wanneer de 50 zetten regel dreigde werd een pionnetje gezet en begon het manoeuvreren opnieuw, een ware zeeslang. Job liet zich echter niet van de wijs brengen. Eindstand 3-5. Er had mogelijk meer ingezeten maar als ……bestaat niet in de sport. Rensenbrink schoot tegen de paal…..

                                                                       

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.