VAS 1 stort plots in

Op papier was tegenstander Messemaker een stuk sterker. Gemiddeld meer dan 100 ELO punten sterker en een IM op bord 1. VAS 1 kent echter weinig ontzag voor hogere ratings. Het is een team in de groei. Fris, jong, gretig.

Jos ten Hacken kwam nooit echt in de problemen en haalde een half puntje binnen tegen zijn ruim 130 punten sterkere tegenstander 0,5-0,5

Victor mocht op de stoel van Euwe tegen IM Peter Scheeren. Zijn stelling lijkt zeer comfortabel. Martijn overspeelt zijn opponent in het middenspel en lijkt met vaste hand richting de winst te koersen. Ook Milan lijkt prima te staan. Ticho speelt een prima pot en maakt zich op voor een eindspel met pluspion.

Khoi speelt een partij uit 1 stuk. Het verleidt Victor tot de uitspraak: ‘je laat hem (de tegenstander) toch niet huilen he!?’ Dat soort uitspraken is de goden verzoeken natuurlijk.

Job zet zijn indrukwekkende reeks voort en verslaat good old Ben van Geffen. Met 5 uit 6 en een TPR van 2288 ELO mag gezegd worden dat Job vooralsnog met een prima seizoen bezig is. 1,5-0,5

Opeens stort alles in. Morrison komt vrij snel in de problemen tegen crack Wim Heemskerk. Uiteindelijk gaat zijn koning om 1,5-1,5.

Victor zijn uitspraak sorteert effect en tegen alle verwachtingen in gaat de partij van Khoi verloren 1,5-2,5. Het eindspel van Ticho met pluspion gaat helemaal mis en hij verliest zelfs nog 1,5-3,5. Martijn moet in tijdnood wat van zijn voordeel opgeven en de partij eindigt in remise in plaats van winst 2 -4

Milan verliest ook helaas 2-5

Victor toont zich echter niet solidair met de rest van zijn team. Hij draait de duimschroeven aan en levert een huzarenstukje af door de kopman van Messemaker te verslaan in grootse stijl.

Een kleine onnodige nederlaag helaas. Maar VAS 1 hield zich meer dan prima staande en toont zich wederom een gevaar voor iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.